DAČIĆ ČESTITAO DAN POBEDE I DAN EVROPE: Moramo ostati posvećeni očuvanju slobode i mira
Foto: Zorana Jevtić

čestitka građanima

DAČIĆ ČESTITAO DAN POBEDE I DAN EVROPE: Moramo ostati posvećeni očuvanju slobode i mira

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić čestitao je danas građanima Srbije Dan pobede i Dan Evrope i ocenio da je dužnost svih da se ne dopuste pokušaji prekrajanja istorije i da se suprotstave svim izazovima koji mogu da dovedu u pitanje mir.

"Moramo ostati posvećeni očuvanju slobode i mira zbog onih koji su za te vrednosti dali svoje živote", rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da će Dan pobede nad fašizmom ostati simbol herojstva i jedinstva naroda u odbrani slobode i demokratije u celom svetu.

"Građani Srbije moraju ostati posvećeni očuvanju slobode i mira, jer nam je dužnost da poštujemo, negujemo i čuvamo od zaborava tekovine koje smo dobili u nasleđe od onih koji su dali živote u borbi protiv fašizma, za slobodu. Zbog toga svako od nas nosi veliki teret odgovornosti pred budućim generacijama", kazao je Dačić.

On je naveo da je na idejama antifašizma, slobode, pravde i mira, posle tragedije Drugog svetskog rata započeta izgradnja današnje EU, zajednice evropskih država i naroda kojoj i Srbija pripada i čijem punopravnom članstvu teži.

"Nažalost, danas smo suočeni sa pokušajem relativizacije zločina fašizma i izjednačavanja žrtava i zločinaca, kao i sa povampirenim idejama isključivosti, mržnje i netolerancije", rekao je Dačić koj je i ministar spoljnih poslvoa Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track