Najnovije vesti

RUSKI MEDIJI PIŠUĆI O DANU POBEDE ISTIČU: Uz Putina Netanjahu i Vučić
Foto: EPA

u centru pažnje

RUSKI MEDIJI PIŠUĆI O DANU POBEDE ISTIČU: Uz Putina Netanjahu i Vučić

Politika

Ruski mediji opširno su danas izveštavali o obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Moskvi, navodeći da su na vojnoj paradi kao i u maršu Besmrtni puk, uz ruskog predsednika Vladimira Putina bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Izraela Benjamin Netanijahu

foto: AP

Sam Kremlj objavio je na svom Tviter nalogu fotografije sa parade kao i ceremonije polaganja venaca na kojima se vidi kako predsednik Srbije sedi odnosno stoji ili korača sa Putinove desne strane, a Netanijahu sa leve.

Predsednici Vučić i Putin i premijer Netanijahu zajedno su položili venac na spomenik Neznanom junaku u Moskvi nakon tradicionalne Parade pobede, kojom se obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

Pošto su vojnici predsedničkog puka položili vence u ime lidera tri zemlje na večni plamen, Putin je namestio trake sa natpisima na ruskom, engleskom i srpskom jeziku, prenosi Tass.

O tome su izvestili Izvestija, Sputnjik, RT i drugi ruski mediji.

Posle toga, lideri su odali poštu poginulima u Drugom svetskom ratu minutom ćutanja, a ceremonija je završena intoniranjem himne Rusije, Srbije i Izraela i maršom svečane garde.

foto: AP, Tanjug Dimitrije Goll

Nakon toga zvaničnici tri zemlje pridružili su se tradicionalnoj šetnji povodom obeležavanja godišnjice pobede nad fašizmom "Besmrtni puk".

Putin je peti put učestvovao u maršu Besmrtni puk noseći sliku svog oca, a zajedno sa njim učestvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je nosio sliku svoga dede.

U maršu u Moskvi, kako prenosi Tas s, učestvovalo je oko milion ljudi.

Putin, Vučić i Netanijahu prethodno su prisustvovali velikoj vojnoj paradi na moskovskom Crvenom trgu kojom je defilovalo više od 13.000 vojnika a ruska vojska prikazala više od 150 komada savremenog naoružanja i vojne tehnike, kao i 75 aviona i helikoptera.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...