PREDSEDNIK RAZGOVARAO SA PARLAMENTARCIMA IZ BIH: Srbija snažno podržava razvoj odnosa s Bosnom i Hercegovinom
Foto: Zorana Jevtić

razvijanje regionalnih odnosa

PREDSEDNIK RAZGOVARAO SA PARLAMENTARCIMA IZ BIH: Srbija snažno podržava razvoj odnosa s Bosnom i Hercegovinom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s delegacijom Kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Ovo je prvi put da svih šest članova Kolegijuma oba doma odlaze u neku zemlju zajedno i to je za nas dokaz da se politička situacija menja i da su svi zainteresovani više za budućnost nego za prošlost", istakao je član Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić.

U saopštenju Vučićevog kabineta piše da su "sagovornici zaključili da postoji uzajamna podrška u procesu evropskih integracija i regionalne saradnje, kao i obostrana zainteresovanost za jačanje međusobne saradnje u ovim oblastima".

Vučić je rekao da "Srbija snažno podržava razvoj odnosa s Bosnom i Hercegovinom, koju vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu", i da se zalaže za "aktivnu saradnju u brojnim oblastima". Predsednik Srbije je obavestio predstavnike oba doma BiH o svojom ovonedeljnom razgovoru s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track