NIK DUČIĆ: Na Kosovu mirno, srpske svetinje dobro zaštićene
Foto: Facebook

planira posetu centralnoj srbiji

NIK DUČIĆ: Na Kosovu mirno, srpske svetinje dobro zaštićene

Politika -

Komandant vojne baze Bondstil Nik Dučić ocenio je da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna i stabilna, da su srpske svetinje izuzetno dobro zaštićene, a da su najveći problemi sa kojima se suočava Kosovo korupcija i organizovani kriminal.

Dučić, Amerikanac srpskog porekla, najavio je za "Večernje novosti" da će u bliskoj budućnosti prvi put posetiti i centralnu Srbiju, gde će se sresti sa predstavnicima Vojske Srbije.

Na pitanje da li je Kfor spreman da obezbedi sigurnost za Srbe, kako se ne bi ponovio "martovski pogrom" iz 2004. godine, Dučić je rekao da je Kfor na nedavnoj vežbi pokazao sposobnost da obezbedi slobodu kretanja i sigurno okruženje.

foto: Fonet/AP

"Stalna poboljšanja u kosovskim bezbednosnim organizacijama i znatni uspesi sa multietničkim uključivanjem samo povećavaju stabilnost unutar regiona", rekao je Dučić.

Dučić je istakao da, uz istinsku debatu i dijalog za politička pitanja, sigurno postoji rešenje. On je rekao da je u kratkom vremenskom periodu, koliko boravi na Kosovu, posetio nekoliko srpskih svetinja i da se uverio da su izuzetno dobro zaštićene.

Dučić je ocenio da vojnici Kfora čine sve da obezbede sigurno okruženje i slobodu kretanja za stanovnike.

(Kurir.rs/Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track