MINISTARKA I NOVI AMBASADOR JAPANA RAZMENILI POKLONE: Ministarka diplomati dala ćilimče, a evo čime je on nju darovao! (FOTO)
Foto: Ministarstvo građevinarstva

Susret u ministarstvu

MINISTARKA I NOVI AMBASADOR JAPANA RAZMENILI POKLONE: Ministarka diplomati dala ćilimče, a evo čime je on nju darovao! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novopostavljenim ambasadorom Japana u Srbiji Đunićijem Marujamom.

U toku susreta, kojim su dominirali razgovori o iskustvima u izgradnji japanskog metroa i njihovoj eventualnoj primeni kod nas, ministarka i ambasador razmenili su i prigodne poklone pa je Mihajlovićeva Marujamu darovala našom narodnom rukotvorinom, a on nju kristalnim čašama vedrih boja. Evo kako je to izgledalo...

Ministarka je danas razgovarala i sa ambasadorom Egipta, Amrom Alguvejlijem o unapređenju saradnje. Ona je rekla da postoji otvoren prostor za saradnju, ne samo u oblasti saobraćaja, već i u oblasti građevinarstva i infrastrukture. Ambasador Egipta je naglasio da raste broj srpskih turista koji posećuju Egipat i da postoji potreba za uspostavljanjem direktnog leta između Beograda i Kaira.

A evo i poklona za ambasadora Egipta

(Kurir.rs/Foto: Ministarstvo građevinarstva Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja