NIKOLA ŠEŠELJ ZA KURIR O KUĆNOM PRITVORU: Mogu u kafanu, ali ne smem da pijem! NE NOSIM NANOGICU!
Foto: Nebojsa Mandic

Najstariji sin lidera SRS robija kod kuće

NIKOLA ŠEŠELJ ZA KURIR O KUĆNOM PRITVORU: Mogu u kafanu, ali ne smem da pijem! NE NOSIM NANOGICU!

Politika -

Nikola Šešelj, najstariji sin lidera SRS, trenutno izdržava kaznu kućnog pritvora zbog nošenja oružja, a za Kurir kaže da se još privikava na pravila ponašanja.

Mada tvrdi da je služenje kazne u kućnim uslovima gotovo isto kao i u pravom zatvoru, Šešelj otkriva da je posle svega 15 dana uspeo da pauzira robiju. Na koji je način dobio ovu povlasticu, nije želeo da priča.

- To su privatni razlozi, ne mogu ništa da vam kažem. Dobio sam kaznu šest meseci u kućnom pritvoru i evo već 15 dana je služim. Trenutno mi traje taj prekid od četiri dana i čekam rešenje. Ne znam kad tačno nastavljam izdržavanje kazne - rekao nam je Šešelj.

Kako nam je ispričao, on ne nosi nanogicu, već ima obavezu da se na fiksni telefon odaziva kada ga zovu i proveravaju da li je na prijavljenom prebivalištu.

- Zovu kad god im padne na pamet. Kao da znaju kada sam zaspao, pa me i bude. Od 14 do 16 časova imam takozvanu slobodnu šetnju, ali ne mogu da idem ni na mitinge niti u pozorište, bioskop ili nešto slično što podrazumeva zabavu. U kafanu mogu, ali ne smem da pijem. Proveravaju i urin - opisao nam je svoju "robiju" Nikola Šešelj.

On je inače priveden 22. septembra prošle godine u kafiću u Batajnici zbog nošenja oružja, ali je ubrzo posle intervencije pušten iz policije. Već u oktobru je potpisao sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i dobio je šest meseci kućnog zatvora.

E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Incident u Hrtkovcima, sukob radikala i LDP-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track