LOKALNI FUNKCIONERI SNS U PANICI ZBOG ČISTKE: Toma kuka po SNS da mu ne smene sina
Foto: Marina Lopičić, Fonet/Nenad Đorđević

lobiranje

LOKALNI FUNKCIONERI SNS U PANICI ZBOG ČISTKE: Toma kuka po SNS da mu ne smene sina

Politika -

Ekspredsednik se raspituje u vrhu SNS da li će zaista njegovog Radomira da puste niz vodu i čime to nisu zadovoljni u njegovom radu

Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, lobira unaokolo po Srpskoj naprednoj stranci da njegov sin Radomir, gradonačelnik Kragujevca, ostane na funkciji iako su mu rezultati katastrofalni, a grad na ivici bankrota, saznaje Kurir.

U susret Predsedništvu SNS, na kome će, kako je najavljeno, biti razmatrani izveštaji lokalnih odbora i funkcionera, ali i sankcionisani oni koji su kršili zakon, nisu ispunili očekivanja ili su se okoristili o stranku, pojedinci su počeli sa lobiranjem kako bi opstali na dosadašnjim funkcijama, a jedan od njih je i Tomislav Nikolić, koji pokušava da sačuva sinovljevu poziciju.

- Nikolić se kod svojih prijatelja koji su u vrhu SNS raspitivao kako se kotira Radomir i da li zaista hoće da ga smene - kaže izvor Kurira iz SNS i dodaje:

- Proveravao je da li će njegovog sina rukovodstvo stranke da pusti niz vodu i čime to tačno nisu zadovoljni u njegovom radu. Radomir se pak nije raspitivao o svom statusu.

Za razliku od gradonačelnika Kragujevca, lokalni moćnici o kojima su mediji ovih dana pisali da su na listi za čistku raspitivali su se po centrali stranke za svoju dalju sudbinu.

- Na lokalu je opšta histerija posle najave da će se vrh stranke nekima zahvaliti na saradnji. Upravo oni kojima su se mediji najviše bavili, e, oni se najviše raspituju. Pravdaju se da to što pišu novine nije tačno, da ih ljudi mrze, pa poturaju takve priče. Naravno, mi znamo šta je tačno - kaže izvor našeg lista.

Podsetimo, mediji su najviše izveštavali o šokantnom ponašanju predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, a i predsednik IO SNS Darko Glišić u nedavnom intervjuu za Kurir kazao je da se Jeličić kandidovao za izbacivanje i da bi ga on odmah isključio. Glišić je kazao i da više od polovine njih nije podnelo izveštaj o radu.

Milutin Jeličić Jutka
Milutin Jeličić Jutkafoto: Marina Lopičić

Kako je Kurir ranije pisao, loše se kotiraju i gradonačelnici Subotice Bogdan Laban, Bora Blagoje Spaskovski, Šida Predrag Vuković, Predrag Belić iz Alibunara, kao i Žablja Čedomir Božić...

(Kurir.rs/K.B./Foto:Marina Lopičić, Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track