DAČIĆ U NJUJORKU: Srbija za nepromenjen mandat misije UN na Kosmetu
Foto: Fonet TV

razgovor sa podsekretarom UN za mirovne operacije Žan Pjer Lakroom

DAČIĆ U NJUJORKU: Srbija za nepromenjen mandat misije UN na Kosmetu

Politika -

NJUJORK - Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji od prioritetnog je značaja za Srbiju koja se zalaže za njeno dalje prisustvo i angažman u nesmanjenom obimu i nepromenjenom mandatu, poručio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa podsekretarom UN za mirovne operacije Žan Pjer Lakroom.

Dačić je sa Lakroom razgovarao o ulozi Unmika, kao i o doprinosu Srbije mirovnim operacijama UN i načinima za dalje unapređenje saradnje u toj oblasti.

Ministar Dačić je istakao da je Misija UN na Kosovu i Metohiji od prioritetnog značaja za Srbiju i da se zalažemo za njeno dalje prisustvo i angažman u nesmanjenom obimu i nepromenjenom mandatu.

Podsetio je da je Srbija, po broju pripadnika vojske i policije koji su angažovani u različitim mirovnim misijama, najveći kontributor u regionu Zapadnog Balkana, a deseta u Evropi.

Podsekretar UN Žan Pjer Lakro zahvalio je na doprinosu Srbije mirovnim misijama UN. Potvrdio je posvećenost Departmana za mirovne operacije, na čijem je čelu, doslednom sprovođenju mandata Unmika, i izrazio podršku dijalogu između Beograda i Prištine.

Dvojica sagovornika razmotrili su mogućnosti za dodatni doprinos Srbije mirovnim operacijama, u skladu sa specifičnim potrebama na terenu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track