SKUPŠTINA: Poslanici danas o čak 20 zakona, pala rasprava Mihajlovićeva vs Radeta
Foto: Zorana Jevtić

Danas nastavak objedinjenne načelne rasprave

SKUPŠTINA: Poslanici danas o čak 20 zakona, pala rasprava Mihajlovićeva vs Radeta

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas objedinjenu načelnu raspravu o više predloga zakona među kojima je i predlog o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti po povoljnijim uslovima.

13.09 Mihajlović: Šta biste vi radikali bez mene... Potpredsednica Vlade Srbije odbacila je tvrdnje poslanika SRS Vjerice Radete da će za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti biti potrebno više od 20 godina, navodeći da će samo u prve dve, dve i po godine biti izgrađeno više od 5.000 stanova.

Mihajlović je u parlamentu, ne prvi put, polemisala sa poslanicima SRS koji su je optužili da radi za interese SAD i Zapada.

"Ako će država za dve godine da izgradi 1.578 stanova, znači da bi trebalo 22 godine da svi koji žele reše stambeno pitanje pod uslovom da se niko ne zaposli. Pitanje je ko će uopšte živ dočekati", rekla je Radeta u Skupštini i dodala da ministarka svojom logoreičnošću pokušava da fascinira i "priča priče", ali da sada mora da odgovori na nekoliko pitanja.

foto: Ministarstvo građevine i saobraćaja

Radeta je pitala ko je izabrao banku koja će davati kredite pripadnicima snaga bezbednosti, koja je to banka i koji će biti uslovi, te da li je bilo moguće da se obezbede niže kamatne stope.

Inače, rasprava je počela juče a najviše polemike bilo je o izgradnji tih stanova, za koje je opozicija ocenila da nisu propisani jasni kriterijumi i procedure za kupovinu, a pojedini poslanici ocenili su i da bi povećanje plata bila bolja stimulacija za pripadnike snaga bezbednosti.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je tokom obrazlaganja zakona da izgradnja stanova može da počne već krajem avgusta u tri grada - Kraljevu, Vranju i Nišu.

Ona je rekla da oko 30.000 ljudi koji rade u snagama bezbednosti nemaju rešeno stambeno pitanje, a da se njih 18.905 u anketi izjasnilo da su zainteresovani za stanove.

Mihajlović je rekla da će za gradnju prvih 1.578 stanova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Vranju i Kragujevcu biti izdvojeno 64 miliona evra.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track