NOVI DETALJ UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Dronovi Kfora snimili ubice? SNIMAKA NEMA U ISTRAZI!
Foto: Profimedia

PROŠLO JE ČETIRI MESECA OD UBISTVA

NOVI DETALJ UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Dronovi Kfora snimili ubice? SNIMAKA NEMA U ISTRAZI!

Politika -

Momenat mučkog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici najverovatnije su zabeležile kamere bespilotnih letelica Kfora, ali tih snimaka nema u istrazi.

Kako navode "Novosti", ovo je novi detalj u mučnom političko-bezbednosnom trileru posle atentata na lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" koji je duže od četiri meseca obavijen maglom.

Posebnu sumnju unelo je i objašnjenje iz istrage da kobnog 16. januara sateliti nisu mogli da snime ubistvo Ivanovića, jer je bila gusta magla, iako meteorolozi mogu nepobitno da dokažu da je tog jutra vidljivost bila - dobra, piše list.

foto: EPA

Zasada je jedini opipljivi dokaz olupina spaljene "opel astre", kojom su ubice pobegle. Veruje se da su ih pomagači prebacili preko Suvog Dola u južni deo Kosovske Mitrovice, ka multietničkom naselju Doktorska dolina ili ka Brđanima.

Iako je veoma bitan podatak da li je neko od stanara zgrada i okolnih kuća video neko sumnjivo vozilo ili ljude, na toj lokaciji uzete su izjave od svega tri osobe.

Oliverova supruga Milena, za "Novosti" kaže da je Specijalno tužilaštvo u Prištini, koje vodi istragu, još nije pozvalo da priloži izjavu, ali očekuje da će je se setiti.

"Nažalost, i posle četiri meseca od ubistva nemam ništa novo da kažem. Nikakvih informacija nemamo. Svakako nećemo mirno posmatrati i čekati da se zaboravi. Pitanja ćemo postavljati sve dok ne dobijemo odgovor ko je ubio Olivera", rekla je ona.

foto: Dragana Udovičić, AP

Tapkanjem istrage u mestu razočarani su i u GI "Srbija, demokratija, pravda".

"Ogorčeni smo, jer se istraga sve više razvodnjava, a pomaka nema, mada smo od prvog dana znali da ubica nikada neće biti nađen. Kako se radi, najbolje govori i primer da Specijalno tužilaštvo poziva svedoke koje je osnovno tužilaštvo već ispitalo. Beograd traži da im se pošalju satelitski snimci, Priština to ignoriše, a međunarodni predstavnicni ćute", ogorčena je Ksenija Božović, funkcionerka GI SDP.

Ivanović je ubijen ispred prostorija svoje stranke, upucan je sa šest metaka u leđa iz automobila u pokretu. Istragu o ubistvu je započelo Osnovno tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici, ali je 8. marta preuzelo Specijalno tužilaštvo.

Inače, u Kosovskoj Mitrovici je pokrenuta inicijativa koju je potpisalo 1.500 građana, da jedna ulica ili trg dobiju ime po Oliveru Ivanoviću. Ta dokumentacija treba da se preda u lokalnoj Skupštini, koja će odlučivati o predlogu.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track