PONOVO SVAĐE DEMOKRATA: Pajtić pozvao na pobunu u DS, Kena mu poručio da je nevaspitan
Foto: Stefan Jokić

Cirkus

PONOVO SVAĐE DEMOKRATA: Pajtić pozvao na pobunu u DS, Kena mu poručio da je nevaspitan

Politika -

Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik DS, pozvao je demokrate, u otvorenom pismu na Fejsbuku, na pobunu. On je, komentarišući predstojeće izbore u stranci, naveo da je loše što se odustalo od neposrednih izbora i vratilo na stari sistem - da delegati biraju rukovodstvo stranke, a da je kriterijum za izbor delegata broj uplaćenih članarina.

foto: Dragan Kadić

- Smederevska Palanka ima 1.800 uplaćenih članarina, a Novi Sad 160? Palanku navodim samo zato što je u njoj najveća disproporcija između broja stanovnika i broja članarina i zato što je tamo, na lokalnim izborima, pre samo nekoliko nedelja, ujedinjena opozicija dobila nešto preko 2.000 glasova. Ima takvih "Palanki" koliko god hoćete, s obzirom na podatak da je u DS uplaćeno gotovo 50.000 članarina za ove izbore! Svakom u Srbiji je jasno da je broj aktivnih članova naše stranke desetostruko manji - napisao je Pajtić, kao i da ukoliko ovako budu organizovani izbori, to će biti poslednji izbori u DS. - Zbog svega ovoga, dragi članovi DS, pobunite se! Izborite se za pravo naše organizacije da postoji, bez marifetluka i kokošarenja - napisao je bivši šef DS.

foto: Nebojša Mandić

U stranci zvanično nisu želeli da komentarišu njegovo pismo, dok je Radoslav Milojičić Kena, bivši predsednik opštine Smederevska Palanka, u razgovoru za Kurir kazao: - To je unutarstranačka stvar, ne komentarišem ih u javnosti i svako ko je malo vaspitan treba tako da postupi.

(Kurir.rs/K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track