Najnovije vesti

ĐILAS: Odustao sam od svih funkcija u Savezu za Srbiju
Foto: Dado Đilas

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju

ĐILAS: Odustao sam od svih funkcija u Savezu za Srbiju

Politika

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Dragan Đilas kazao je danas da je odustao od svih funkcija u tom savezu, da ne bi "bilo reči da on traži funkciju za sebe".

 

Đilas je za N1 rekao da je većina onih koji su bili na listi za beogradske izbore prihvatila da bude deo Saveza za Srbiju i da su ostale još samo "tehničke stvari" oko kojih se trenutno dogovara.

 

"Savez za Srbiju je daleko odmakao u organizaciji, imaćemo organizaciju u svim gradovima i opštinama u Srbiji. Očekujem da nam se priključe i pojedinci i udruženja gradjana i stranke i pokreti. Svi oni koji veruju da živimo u autoritarnom režimu, diktaturi koja vodi u siromaštvo i koji su protiv toga da živimo u laži", rekao je Djilas.

 

On je dodao da veruje da "će se svi oni koji su protiv ovakvog načina vodjenja države na kraju naći u toj organizaciji, na ovaj ili onaj način".

 

Đilas je kazao da je ideja da se uobliči 10 ili 15 stavova oko kojih se svi slažu. On je rekao da je sa Sašom Jankovićem poslednji put razgovarao pre mesec  dana kad ih je lider Pokreta slobodnih građana obavestio da neće biti deo Saveza za Srbiju.

 

"Izašao sam s predlogom kako ja vidim nešto. To nije predlog uzmi ili ostavi. Mislim da ne treba postavljati uslove u vezi sa nečijim stavom oko stvari koje nisu suštinski važne. Vidim mesta za sve demokratske stranke koje se za svoje stavove zalažu demokratskim putem", kazao je on.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...