OPROŠTAJNA POSETA NA ADNRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa odlazećim ambasadorom Argentine
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Fernendes posvećenim radom doprineo unapređenju odnosa

OPROŠTAJNA POSETA NA ADNRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa odlazećim ambasadorom Argentine

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Argentine u Beogradu Rikarda Fernanda Fernandesa, kome je zahvalio na tome što je svojim diplomatskim iskustvom i posvećenim radom doprineo unapređenju odnosa Srbije i Argentine.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je podsetio da je, tokom mandata ambasadora Fernandesa, otvaranjem Trga Republike Srbije u Buenos Ajresu i Parka Republike Argentine u Beogradu, potvrđeno da su, uprkos geografskoj udaljenosti, dve zemlje i dva naroda bliski. On je zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, saopštila je Pres služba predsednika.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i zajedničko opredeljenje za očuvanje principa međunarodnog prava, čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Ambasador Fernandes je podsetio da Srbija i Argentina imaju diplomatske odnose duge devedeset godina i da veoma ceni napore koje predsednik Vučić i srpska Vlada ulažu u razvoj saradnje. On je takođe istakao da je, tokom njegovog boravka u Beogradu, Srbija postigla značajne rezultate u oporavku ekonomije i da je sve interesantnija za strane investitore.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track