RAZMENILI UVREDE Čeda Jovanović: Božo, bio  si samo lažni ministar Prelević: Ćuti, Legijina žena  te tukla tašnom
Foto: Dragana Udovičić, Fonet/Aleksandar Levajković

Svađa lidera LDP i bivšeg koministra policije

RAZMENILI UVREDE Čeda Jovanović: Božo, bio si samo lažni ministar Prelević: Ćuti, Legijina žena te tukla tašnom

Politika -

Posle završnih reči na suđenju za pobunu JSO, Jovanović i Prelević razmenili žestoke uvrede

Posle završnih reči na suđenju za pobunu JSO, Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je bio svedok tužilaštva, i Božo Prelević, advokat optuženog potpukovnika Lečića, ušli su u pravi verbalni rat.

LDP, na čijem je čelu Jovanović, izdao je saopštenje u kome navodi da se Prelević lažno predstavlja za bivšeg ministra policije, da je advokat "zemunskog klana" i da je sam sebi dodelio stan dok je bio na vlasti.

Na to im je Prelević u otvorenom pismu poručio da nikada nije branio "zemunce", da se protiv njih borio dok je obavljao funkciju ministra, te podsetio na Jovanovićeva prijateljstva sa vođama najozloglašenije bande.

foto: Marina Lopičić

- Prelević se godinama već lažno predstavlja kao bivši ministar, a istina je jedino da je bio koministar dva meseca i da je zapamćen po tome što je sam sebi dodelio stan, a mi smo sa njim završili onog trenutka kada mu je vlada, posle 2001, taj stan oduzela. Takođe, ćutao je o masovnim grobnicama u Kladovu i Batajnici, kao što je uvek i ćutao o svemu što je mogao - navodi se u saopštenju, kao i: - To koliki je protivnik "zemunskog klana" bio govori činjenica da je završio kao advokat tog istog klana, a Jovanovića, za koga kaže da je nosio njihove slike u novčaniku, pokušali su da ubiju isti ti mafijaši i zločinački klan tri puta, jednom postavljajući i eksploziv pod njegov auto. Pobuna JSO jeste bila uvod u ubistvo Đinđića i ne mogu se menjati činjenice i pored toga što portparoli mafije to žele da urade.

Prelević je na to poručio da nikada nije branio nijednog člana mafije, da niko nikada, pa ni tužilac, nije okarakterisao pobunu JSO kao uvod u ubistvo premijera, te da potpukovnik bezbednosti Lečić, koga on brani, nikada nije dovođen u vezu sa bilo kojom mafijom.

- Gospodine Jovanoviću, alijas LDP, poznato je da ja o vama i o Ulemeku mislim sve najgore, iako ga, za razliku od vas, nikada lično nisam upoznao niti sa njim razgovarao. Kakvi ste vi bili sa njim, najrečitije govori događaj iz hodnika sudnice, kada vas je Legijina žena prebila tašnom. Vas sam upoznao jer sam vam bio besplatni advokat 2000. i znam šta ste imali i ko ste bili. Znam i u kojim privatizacijama ste učestvovali i na koji način. Priznaćete, ipak, malo je smešno da vi optužujete o krvavom novcu - naveo je.

Kurir.rs/K.B.

Foto/Dragana Udovičić, Fonet/Aleksandar Levajković

Prelević: Čedo, lažeš da su probali da te ubiju tri puta

Prelević je kazao i da dok je on bio ministar, ti iz Šilerove nisu imali obezbeđenje, te da ih nije on posećivao u zatvoru sa tortom.

- Ne treba Jovanoviću obezbeđenje zato što je čist, već zato što su mu, kako sam kaže, ruke prljave. Takođe je netačno da je "zemunski klan" pokušao nekoga da ubije tri puta. Takva priča o političkoj žrtvi Jovanovića više se nikome ne može prodati - napisao je ovaj advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track