EKSKLUZIVNI PAPARACO: Đilas i Lečić sklopili pakt uoči izbora u DS!
Foto: Dragana Udovičić

Bivši i sadašnji na jednom mestu

EKSKLUZIVNI PAPARACO: Đilas i Lečić sklopili pakt uoči izbora u DS!

Politika -

Nekadašnji prvi čovek demokrata u vračarskom kafiću okupio bivše saborce Branislava Lečića, Balšu Božovića i Slobodana Milosavljevića

Bivši lider Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas održava veze sa nekadašnjim stranačkim kolegama, o čemu svedoči i druženje u jednom poznatom kafiću u beogradskom naselju Vračar koje je pre dva dana organizovao u jednom prestoničkom restoranu sa demokratama Branislavom Lečićem, Balšom Božovićem i Slobodanom Milosavljevićem, što je ekskluzivno zabeležio foto-reporter Kurira.

foto: Dragana Udovičić

Upravo je Lečić, jedan od kandidata za novog predsednika DS, priznao da bi mu u slučaju da pobedi na stranačkim izborima jedan od prvih poteza bio pružanje ruke Đilasu i njegovom Savezu za Srbiju, zbog čega je nesumnjivo dogovarana i predizborna koalicija.

foto: Dragana Udovičić

Društvo je provelo oko dva sata u opuštenom razgovoru. Pretežno je Đilas držao slovo, ostali su slušali i povremeno se uključivali u razgovor. Nakon što je bivši gradonačelnik Beograda prvi otišao, ostali su još neko kratko vreme sedeli, očigledno sumirajući utiske, nakon čega su se razišli. Lečić kaže da je otišao na sastanak na poziv Đilasa.

- Video je moju izjavu u medijima da bih mu pružio ruku, sarađivao sa njim. Razgovarali smo o izborima unutar DS i imam njegovu nesumnjivu podršku. Mi se dugo znamo, dobro poznajemo. Razgovarao bih sa svakim ko je rad da se suprotstavi postojećem režimu, a dotakli smo se i političkih prilika u državi i šta treba činiti u budućnosti - navodi Lečić.

foto: Dragana Udovičić

Niko drugi iz "odabranog društva" nije odgovarao na pozive. Osim pomenutih, na sastanku su bili i Ljuban Panić, član GO DS i šef izbornog štaba Đilasa na proteklim beogradskim izborima, i Balša Kašćelan, sekretar Predsedništva DS. U iščekivanju stranačkih izbora u DS zakazanih za 2. jun, kada će se birati novo rukovodstvo, raste i nervoza među demokratama, koji se grupišu u tri struje. Osim Lečića, kandidati za novog šefa DS su i Gordana Čomić i Zoran Lutovac.

Kurir.rs/E. K./Foto:Dragana Udovičić

Izbori u DS za 15 dana Biraju novog šefa Dragan Šutanovac podneo je 11. marta na sednici Glavnog odbora DS ostavku na funkciju predsednika te stranke pošto je na beogradskim izborima ona ostvarila najlošiji rezultat u istoriji - ostala je ispod cenzusa s dobijenih 2,25 odsto glasova. Zato su za 2. jun raspisani izbori za novo rukovodstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track