VUČIĆ PORUČIO IZ AZERBEJDŽANA: Počinje da se stvara blok poštovanja među zemalja koje drže do svoje nezavisnosti i slobode
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

predsednik u bakuu

VUČIĆ PORUČIO IZ AZERBEJDŽANA: Počinje da se stvara blok poštovanja među zemalja koje drže do svoje nezavisnosti i slobode

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiji po pitanju Kosova i Metohije mnogo znači podrška zemalja poput Azerbejdžana, koje ne priznaju kosovsku nezavisnost, i koje veoma drže do nezavisnosti i slobode u odlučivanju i do odbrane prava na takvu poziciju u međunarodnim odnosima.

Vučić je to rekao odgovarajući na konstataciju da je posle upadljivo velike serije razgovora sa zapadnim zvaničnicima o rešavanju KiM sada u zemlji koja razume poziciju Srbije i ne priznaje nezavisno Kosovo, te pitanje šta za Srbiju znači ta podrška, koliko ga ohrabruje i koliki može biti njen uticaj na konačno rešenje.

Uz opasku da ga je iznenadilo takvo pitanje, odnosno pristup, jer, kaže, gotovo da nikoga ne interesuje odakle nam dolazi podrška i koliko nam znači, istakao je da je za nas veoma važna podrška zemalja poput Azerbejdžana. Ne može da kaže, dodao je, da se stvara blok, ali počinje da se stvara blok poštovanja među zemalja koje drže do svoje nezavisnosti i slobode.

Kako je rekao, treba videti kako predsednik Azerbejdžana Alijev pametno vodi svoju zemlju, pravi trilateralne sastanke, Rusija - Iran - Azerbejdžan, Turska - Iran - Azerbejdžan i gleda kako da sačuva slobodu i nezavisnost u odlučivanju.

Vučić je rekao da se tu razumemo, poštujemo i pronalazimo zajednički jezik.

Ukazao je i da je Azerbejdžan čclanica Organizacije islamskih zemalja i pomaže nam i podvukao da je veoma važno da je Azerbejdžan na našoj strani.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track