UNAPREĐENJE BILATERALNIH ODNOSA: Dačić i Dion potpisali sporazum Srbije i Kanade o vazdušnom saobraćaju
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

značajan korak

UNAPREĐENJE BILATERALNIH ODNOSA: Dačić i Dion potpisali sporazum Srbije i Kanade o vazdušnom saobraćaju

Politika -

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i specijаlni izаslаnik Kаnаde zа EU i kanadski ambаsаdor u Nemаčkoj Stefаn Dion potpisali su danas u Beogradu Sporazum o vazdušnom saobraćaju, što je ocenjeno kao veoma značajan korak u daljem povezivanju Srbije i Kanade.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa poslednjih godina, prvenstveno "revitalizovanim političkim dijalogom na visokom nivou i razvojem privredne saradnje kroz značajno prisustvo kanadskih investicija u privredi Srbije", navedeno je u saopštenju posle njihovog sastanka.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Kanade evrointegracijama Srbije i na, kako je kazao, prepoznavanju posvećenosti Srbije tekućem reformskom procesu, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova (MSP) Srbije.

Obostrano je ocenjeno značajnim da se u budućnosti pronalaze "tačke koje približavaju i povezuju" Srbiju i Kanadu.

U tom smislu, navodi MSP, ovogodišnje obeležavanje stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata predstavlja dobru priliku za podsećanje na istorijsko savezništvo dve zemlje i naroda, i tradiciju koje te dve države imaju u borbi za očuvanje najvažnijih civilizacijskih tekovina i vrednosti.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track