MIŠA VACIĆ NA PROSLAVI DANA ŠKOLE POZIRAO SA DECOM: Roditelji se pitaju otkud on ovde?! Direktorka tvrdi da nije bio pozvan (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

došao na poziv prijatelja

MIŠA VACIĆ NA PROSLAVI DANA ŠKOLE POZIRAO SA DECOM: Roditelji se pitaju otkud on ovde?! Direktorka tvrdi da nije bio pozvan (FOTO)

Politika -

Miša Vacić, nekadašnji portparol pokreta "1389" prisustvovao je proslavi Dana škole "Jelena Ćetković" na Zvezdari, a roditelje je uznemirila njegova poseta, kao i to što se fotografisao sa učenicima škole.

Zabrinuti roditelji su se pitali odakle on tu, a prema rečima direktorke škole, on nije bio pozvan.

"Slike o kojima govorim možete naći na fejsbuk stranici ove škole, a za mene, kao roditelja, su bile prilično iznenađujuće i zabrinjavajuće, s obzirom na to da se radi o osuđivanom kriminalcu, deklarisanom nacionalisti koji je nedavno izjavio između ostalog i: "Ja ću vam lično mobilisati decu", navodi se u pismu jedne zabrinute majke.

Tvrdi da je došao na poziv prijatelja
Tvrdi da je došao na poziv prijateljafoto: Printscreen/Twitter

Slike o kojima govori ova majka više se ne nalaze na zvaničnom Fejsbuk profilu škole, jer su posle poziva medija, a po zahtevu direktorke, uklonjene.

Međutim, fotografije je nekadašnji portparol pokreta "1389" objavio na svom Tviter profilu napisavši:

"U Osnovnoj školi Jelena Ćetković na Zvezdari održano je takmičenje u društvenoj igri: „Bitka na Drini". Reč je o igri kroz koju mladi naraštaji igrajući je uče o svojoj istoriji i slavnom nasleđu predaka junaka. "Bitka na Drini"je društvena igra napravljena od abora udruženja boračkih i veteranskih udruženja Srbije sa parolom da rat ostane zauvek samo igra. Došao sam na poziv mojih prijatelja da svojim prisustvom uveličam i bordim mlade naraštaje u učenju istorije i negovanju patriotizma.Na slici sam da đacima pobednicima takmičenja", napisao je Vacić na Tviteru.

On je pak za N1 rekao da je cela priča "pucanj u prazno".

"Samo zluradima može da smeta vaspitavanje dece patriotiskim vrednostima kroz igru. Političari su ujedno i ljudi, tako da mogu negde da daju ličnu podršku, ja sam u ličnom svojstvu bio. Ali slažem se da nema potrebe da se stranačka politika nameće deci, jer se time vrši indoktrinacija, ali ovo nije bila stranačka politika, nije bilo uopšte politike, patriotizam je širi pojam od politike ", poručio je Vacić za N1.

Srpska desnica još nije registrovana kao politička stranka, već kao udruženje građana - odgovara Vacić na našu konstataciju da je svako stranačko delovanje u školama strogo zabranjeno.

Sa druge strane direktorka škole na Zvezdari, Ljiljana Ristić objašnjava da je tog dana škola bila otvorena za sve pa i za slobodnog građanina Mišu Vacića.

"Gospodin Vacić je došao u tom periodu, bio je zainteresovan valjda da vidi tu igru, pogledao je kako se deca igraju, izašao je i otišao, nikakvu drugu ulogu nije imao, niti se obraćao deci, niti nama, prosto pogledao je to, izašao i otišao ", kaže direktorka OŠ "Jelena Ćetković" Ljiljana Ristić.

(Kurir.rs/N1/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track