MINISTARKA JOKSIMOVIĆ SA AMBASADOROM ITALIJE: Zahvalila na podršci Italije u procesu pristupanja Srbije EU
Foto: Ministarstvo za evropske integracije

bilateralni odnosi

MINISTARKA JOKSIMOVIĆ SA AMBASADOROM ITALIJE: Zahvalila na podršci Italije u procesu pristupanja Srbije EU

Politika -

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas s novoimenovanim ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, reformama koje se u procesu pristupanja sprovode, situaciji u regionu i drugim temama, saopštila je Vlada Srbije.

Ministarka Joksimović zahvalila je na sveukupnoj podršci i pomoći koju Italija pruža Srbiji u procesu pristupanja ističući da je članstvo u EU spoljno-politički prioritet Srbije i izrazivši nadu da će nova Vlada Italije zadržati pozitivan kurs prema evropskom putu Srbije.

Joksimovićeva i Lo Kašo saglasni su da su reforme u poglavljima 23 i 24, koja se tiču pravosuđa, borbe protiv kriminala i koprupcije, manjinskih prava i medijskih sloboda, važne za nastavak evropskog puta Srbije.

Lo Kašo je rekao da će Italija nastaviti da podržava evropske integracije Srbije i da će nastojati da doprinese afirmaciji procesa pristupanja.

Italijanski ambasador je ocenio je da rezultati reformi potvrđuju evropsku perspektivu Srbije, koja je dokazala da je važan činilac stabilnosti regiona i Evrope, ali i pouzdan partner EU. Prema njihovim rečima, odnosi dve zemlje su tradicionalno dobri i bez otvorenih pitanja.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo za evropske integracije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track