STEFANOVIĆ: Akcije hapšenja narko dilera će biti nastavljene
Foto: Marina Lopičić

ministar unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ: Akcije hapšenja narko dilera će biti nastavljene

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović večeras je najavio da će u Srbiji biti nastavljene akcije hapšenja narko dilera, podsećajući da je nedavno uhapšeno 67 osoba koja se sumnjiče da su preprodavali drogu posebno u blizini škola.

"Naš posao je da zaštitimo građane Srbije, a pre svega one najmlađe od trgovaca drogom. Mislim da smo prethodne godine, kada smo zaplenili 4.1 tonu droge, najviše u poslednjih 10 godina, pokazali da će nam to i dalje biti prioritet", naglasio je Stefanović.

Osvrćući se na akciju austrijske policije u kojoj je uhapšeno 24 Srba osumnjičenih za promet droge, Stefanović je istakao da je međunarodna saradnja važna stvar, te da Srbija zajedno sa policijama i regiona i Evrope sarađujemo u borbi protiv droga.

"Hoćemo da štitimo kako naše građene, tako i građane drugih država koje su naši partneri u borbi protiv svih oblika kriminala", istakao je ministar.

On je ukazao i da je država prepoznala značaj koji policajci imaju i koliko se bore da štite sigurnost i bezbednost naše zemlje, ne samo danas, nego i u svim vremenima u našoj prošlosti.

"Hoćemo da pokažemo da to poštujemo. Zato svi policajci danas imaju novu uniformu, nova vozila, imaju dovoljno nove opreme, ali naravno da uvek može bolje i radimo na tome. Zahvaljujući naporima i predsednika i Vlade uspeli smo da obezbedimo i povećanje plata od 10 odsto i predsednik je rekao da ćemo se truditi da obezbedimo dovoljno sredstava i za novo povećanje plata - napomenuo je ministar.

Kako je naveo, država želi da i podizanjem standarda, ali i dodatnom obukom policijaca i ulaganjem u njihovu zaštitnu opremu pokaže da štiti njihove živote i da namerava da oštro kažnjava one koji napadnu policajce.

Stefanović je dodao da će se sutra biti obeležen Dan MUP-a i policije, te da će prvi defile početi već u 9.30 i proći će Knez Mihailovom ulicom.

On je građane pozvao da dođu na centralnu manifestaciju povodom obeležavanja praznika policije ispred Doma narodne skupštine, uz poruku da je Dan policije posvećen svim građanima, porodici i bezbednosti.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track