DAČIĆ: Hodžaj direktno optužio Beograd da je kriv za ubistvo Ivanovića, iako Priština vodi istragu
Foto: Zorana Jevtić

i dalje nema rezultata

DAČIĆ: Hodžaj direktno optužio Beograd da je kriv za ubistvo Ivanovića, iako Priština vodi istragu

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj svojom izjavom direktno optužio Beograd da je kriv za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, uprkos činjenici da Priština vodi istragu tog slučaja koja nema rezultata.

Hodžaj je sinoć na svom tviter nalogu napisao da ubistvo Ivanovića ima korene u destruktivnoj politici Srbije a "odgovor o ubistvu se krije u Beogradu".

Tim povodom, Dačić je za Televiziju Prva rekao da je Ivanović ubijen neposredno nakon što je pušten iz pritvora u koji su ga "stavili kosovski Albanci", zbog sumnji da je počinio ratni zločin.

"Priština je ta koja vodi istragu, zašto nema odgovora do sada ko je ubio Ivanovića, to je pitanje za kosovske organe, ali i za EU zato što su oni tražali da bezbednosne strukture budu integrisane u kosovske insitutacije", rekao je Dačić.

Upitan o nezakonitim radovima u zoni manastira Dečani, koji su sada stopirani, on je kazao da je to klasičan primer kako se Priština odnosi prema srpskom verskom i kulturnom nasleđu. "Dobro je da su pojedine međunarodne organizacije reagovale, ali to nije dovoljno", kazao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je ponovio je svoj stav da je jedno od mogućih rešenja za Kosovo podela i naglasio da još nije kasno da se nastavi sa lobiranjem u Vašingtonu, zato što se još traga za trajnim rešenjem.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track