Najnovije vesti

DVERI SE PRIDRUŽUJU SAVEZU ZA SRBIJU?! Samo još da se dogovore oko Ratka Mladića i ostalih haških optužnika
Foto: Vladimir Šporčić, Marina Lopičić

precizirati tačne zajedničke ciljeve

DVERI SE PRIDRUŽUJU SAVEZU ZA SRBIJU?! Samo još da se dogovore oko Ratka Mladića i ostalih haških optužnika

Politika

Pokret Dveri Boška Obradovića sve je bliži odluci da se pridruži "Savezu za Srbiju" bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Prema informacijama, dvojica političara su u poslednje vreme više puta razgovarala i postignut je dogovor da bi mogla da se uspostavi politička saradnja.

Naime, zamisao nekadašnjeg predsednika DS je da se okupi širi i ideološki šarolik front u borbi protiv vlasti, kako bi se došlo do što šireg biračkog tela. I Obradović je više puta isticao da opozicija, bez obzira na razlike, treba da se okupi oko jednog cilja - da smeni vlast.

Izvor "Novosti" kaže da niko od Đilasovih partnera nema ništa protiv toga da i Dveri budu deo saveza.

- Ipak, potrebno je precizirati tačne zajedničke ciljeve, kako ne bi dolazilo do iskakanja u nekim oblastima, poput, recimo, Ratka Mladića i haških optuženika, što je jedna od tema oko kojih se ne slažu svi oni koji će se naći u savezu - kaže sagovornik.

To praktično znači da će se tokom nastupa u ime Saveza za Srbiju svi držati principa oko kojeg su se okupili, dok će na pojedinačnim stranačkim konferencijama govoriti o partijskim stavovima.

Inače, uz Đilasa su, zasada, stali Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Borka Stefanovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića, kao i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, dok je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića odlučio da neće pod istu kapu. Jedan od razloga za nedolazak PSG je i to što ne žele da imaju saradnju sa Dverima.

Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...