PREMIJERKA ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Ponovo će se ispitati doktorat Siniše Malog
Foto: Dado Đilas

skupština srbije

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Ponovo će se ispitati doktorat Siniše Malog

Politika -

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će Univerzitet u Beogradu ponovo da obrazuje komisiju koja će ispitati da li je doktorat budućeg ministra finansija Siniše Malog plagiran i to će biti, kako je rekla, treća kontrola njegovog doktorata.

Brnabić je to rekla tokom posebne sednice skupštine posvećene izboru Malog za ministra nakon pitanja poslanika o njegovoj nekompetentnosti s obzirom na afere koje su se pojavljivale u medijima, kao i sumnje da je njegov doktorat plagiran.

Naime, poslanik Jovan Jovanović osvrnuo se na aferu oko plagiranja doktorata i novogodišnje jelke i dodao da se izborom Malog za ministra šalje loša poruka.

Odgovarajući poslaniku Jovanoviću oko plagiranja doktorata, Brnabić je rekla da je komisija već dva puta potvrdila da "doktorat nije plagiran, odnosno da je autentičan, ali ako treba i treći put...".

"Ali, vi ste u pravu, ovo treba gurati, ako treba i sto komsija, da dokažu da ste vi u pravu, to tako treba i to je vladavina prava. Postoje principi i vladavina prava ne može da se manja iz dana u dan, ova Vlada Srbije poštuje vladavinu prava", rekla je Brnabić.

Ona je još dodala da je on bio najbolji student, kao da će Univerzitet u Beogradu ponovo da obrazuje komisiju koja će ispitati njegov doktorat.

To će biti treća komisija koja će se time baviti, a kako je rekla, "ako vam se i ta ne svidi, tražićete i četvrtu".

Kurir.rs/Blic/ N. Živanović Popović, N. Latković/Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track