DRAMATIČNO! ŠEŠELJ UPOZORAVA: VUČIĆU, UBIĆE TE! Otrovaće te, ili će ti srušiti avion!
Foto: Marina Lopičić, Filip Plavčić

ŠOKANTNTO

DRAMATIČNO! ŠEŠELJ UPOZORAVA: VUČIĆU, UBIĆE TE! Otrovaće te, ili će ti srušiti avion!

Politika -

Lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi da je predsednik Aleksandar Vučić u opasnosti jer „neko želi da ga otruje ili da ga smakne obaranjem aviona ili trovanjem hrane“!

Uznemirio se zbog predsednika... Vojislav Šešelj
Uznemirio se zbog predsednika... Vojislav Šešeljfoto: Marina Lopičić

Šešelj je na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije upozorio šefa države da „ima pouzdana saznanja“ da mu je život ugrožen. Predsednik SRS ipak nije otkrio od koga je dobio ovakve informacije.

Crni niz ubistava

- Vučić najviše voli da putuje. Mora se čuvati trovanja ili da mu ne obore avion. A on gde god ga pozovu, voli da putuje, a to nije dobro. Želeo sam sve da kažem narodu i neću vam otkrivati odakle znam sve to. Samo kažem da ne bi valjalo za Srbiju da nam ubiju i predsednika države. A to je još ostalo. Mi Srbi smo u poslednjih 150 godina ubili jednog kneza - Mihaila Obrenovića. Ubili smo i jednog ministra Milorada Draškovića. Pa jednog kralja - Aleksandra Obrenovića, pa jednog premijera - Zorana Đinđića. Dakle, mesto premijera je tu popunjeno. I ko još nikad nije ubijen u Srbiji? Predsednik republike - izjavio je Šešelj.

On se u parlamentu obratio premijerki Ani Brnabić i rekao joj da je ova pretnja po bezbednost ključni problem.

Brnabićeva ga smirivala

- Jeste li dovoljno zabrinuti zbog opasnosti koje prete? Ja lično imam neka saznanja i sve što saznam, iznesem u javnost. Ja sam i uoči Đinđićevog ubistva izneo sve što sam znao, da će doći do krvoprolića u Srbiji - podsetio je lider SRS.

Na kraju je premijerki savetovao da što pre rekonstruiše Vladu.

- A kad bi se to, na primer, desilo, šta bi Vlada? Šta bi naš premijer kad bi ušao američki ili britanski ambasador zajedno sa Zoranom Mihajlović i rekao: „Ona će od danas biti glavna u Vladi“? Imate li vi mehanizme da to sprečite? Po današnjoj strukturi Vlade, nemate! Rekonstruišite Vladu što pre da biste mogli da se suočite sa najgorim problemima koji tek prete da dođu. Nemojte da štedite ni Zoranu Mihajlović, ni Zlatibora Lončara, ni onog što se sportom bavi da se upetlja i za nešto ogrebe Vanju Udovičića - zaključio je Šešelj.

Brnabićeva: Srbija je stabilna i nema nikakve opasnosti
Brnabićeva: Srbija je stabilna i nema nikakve opasnostifoto: Dado Đilas

Premijerka Brnabić je poručila da građani Srbije nemaju razloga za zabrinutost.

- Srbija je stabilna i bezbedna država danas. Koliko god je moguće, nema nikakve opasnosti. Zahvaljujući ogromnim ulaganjima i u vojsku i u policiju, danas je bezbednost predsednika republike i svih članova Vlade na zavidnom nivou. Građani Srbije ne treba da brinu - naglasila je ona.

Zoran Dragišić

VUČIĆ UGROŽENA LIČNOST

Stručnjak za bezbednost Zoran Dragišić nema informacije koje je izneo Šešelj, ali kaže da Vučić jeste mnogima smetnja:

- Predsednik Srbije je vrlo ugrožen čovek. Organizovani kriminal i špekulativni kapital u Vučiću vide veliku pretnju i mislim da mu pre svega iz tih miljea preti najveća opasnost. Ima mnogo onih koji žele da uklone Vučića, ali to nije nimalo lako. Oni koji se brinu o njegovoj bezbednosti to rade vrlo ozbiljno.

foto: Marina Lopičić

Aleksandar Vučić

SAČUVAĆEMO MI NAŠU ANU

Vučić je u nedelju, na obeležavanju Dana MUP, rekao da je Srbija sada jedna druga zemlja i da više niko ne može da ubije premijera. Na pitanje da li može da se desi da ponovo u Srbiji bude ubijen premijer, predsednik je poručio:

- To je nemoguće. Sačuvaćemo našu Anu na sve moguće načine.

(Kurir.rs/Ivana Kljajić/Foto: Marina Lopičić, Filip Plavčić)

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja