VISOKA MODA ZA DIPLOMATE   Srpski ambasadori nosili GUČIJEV brendirani trorogi šešir!
Foto: Kurir

Srpska diplomatija oduvek voli visoku modu

VISOKA MODA ZA DIPLOMATE Srpski ambasadori nosili GUČIJEV brendirani trorogi šešir!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio je da neke od prvih diplomatskih uniformi sačinila Milica Babić, supruga nobelovca Ive Andrića, a da ih je izrađivao čuveni italijanski modni brend "Guči". U Domu Jevrema Grujića izložen je takozvani trorogi šešir srpske diplomatije, koji je potpisao upravo ta prestižna dizajerska kuća.

Da i Dačić brine o modi i "šlifu" naše diplomatije govori i činjenica da je, povodom Dana srpske diplomatije, nagradio i Roksandu Ilinčić, našu najpoznatiju modnu kreatorku visoke mode u svetu. - Verovali ili ne, neke od prvih diplomatskih uniformi sačinila je Milica Babić, supruga nobelovca Ive Andrića, a izrađivao ih je "Guči". A danas je sa nama i Roksanda Ilinčić čiji modni dizajn nose vrlo važne osobe u više od 40 zemalja sveta. Pošto je u Ministarstvu veći broj žena, velike su šanse da muška moda diplomatske uniforme jednog Gučija, bude Roksanda stajl diplomatija emancipovanih uspešnih žena diplomata - izjavio je Dačić.

On je u utorak delio najviša diplomatska priznanja - Vitez svetosavskog pacifizma ljudima koji su se posebno izdvojili u saradnji u očuvanju identiteta, zadužibinarstva, humanitarnog rada, kao i sećanja na žrtve. Laureati u oblasti očuvanja srpskog kulturnog identiteta su Roksanda Ilinčić, vlasnik modne kuće i modnog brenda Roksanda" iz Londona, prof. dr Ljiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta, Marina Arsenijević, pijanista i kompozitor, partner orkestra Vest Point Akademije" iz SAD.

Kurir.rs/E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track