ALBANCI SU GA KAMENOVALI! ISPOVEST RADOSAVA KIZIĆA!    Ja im opraštam, ali Bog neće!
Foto: Printskrin/Facebook

POsle napADA albanaca kod kline

ALBANCI SU GA KAMENOVALI! ISPOVEST RADOSAVA KIZIĆA! Ja im opraštam, ali Bog neće!

Politika -

Radosav Kizić napadnut je u ponedeljak u mestu Petriču kod Kline na Kosovu i Metohiji. On, njegov rođeni brat Nemanja i presednik opštne Klina Božidar Šarković kamenovani su drugog dana Svete Trojice, inače seoske slave, i to na ruševinama istoimene crkve.

Prema rečima dvadesetdvogodišnjeg Kizića, koji je sa samo četiri godine izbegao iz južne srpske pokrajine, ova svetkovina bila je povod da poseti grob svoga dede po kome je i dobio ime.

- Otišli smo u junu '99. godine. Devetnaest godina mu niko nije zapalio sveću, to mi je bila želja - rekao je on.

Kaže da su ga napale komšije Albanci. Objašnjava kako im ništa nije učinio, a opet, završio je u pećkoj bolnici, 18 kilometara udaljenoj. Sa ušivanja se vratio sa četiri kopče na glavi i zaduženjem da sutradan dođe na pregled i injekciju. Povređena glava ga, kaže, najmanje boli.

- Ja im opraštam, Bog neće. Kamenovali su me u dvorištu crkve - rekao je nesrećan zbog dočeka prilikom prvog povratka napuštenom kućnom pragu.

Tvrdi da je u policiji sačinjen zapisnik, te da je obavešten o tome da je napadač uhvaćen, kao i da će biti procesuiran.

Ovom prilikom povređen je i njegov brat Nemanja Kizić koji je pogođen kamenom u nogu, kao i predsednik opštine Klina Božidar Šarkovć, pogođen u rame.

Ipak, ono što je u ovom slučaju posebno zabrinjavajuće jesu reakcije albanskog stanovništa. Naime, mladi Radosav, proteran, ranjen i ražalošćen, putem Fejsbuka dobija fotografije uznemirujuće sadržine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track