Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA: Jeremić se sve više upetljava, kao pile u kučini
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

reagovanje

MIHAJLOVIĆEVA: Jeremić se sve više upetljava, kao pile u kučini

Politika

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da se Vuk Jeremić, u pokušaju da opravda i objasni finansijske i političke veze sa svojim partnerima uhapšenim u korupcionaškoj aferi u SAD, sve više upetljava, što bi narod rekao, "k`o pile u kučini".

 

Mihajlović kaže da Jeremić, umesto da objasni kako je dobio milione evra za svoju "neprofitnu organizaciju" i sebe lično, pokušava da u to uvuče i nju, ali i neke od najvećih svetskih kompanija.

 

"Pokušavajući da objasni kako je i zašto dobio novac od kompanije "Čajna enerdži", Jeremić je izjavio da umesto odgovora mene treba da pitaju o poslovima ove kompanije u Srbiji i mojim susretima s njima. Ne treba biti informatički genije da bi se pronašla informacija o zvaničnom sastanku 14. aprila 2016. u zgradi vlade sa predstavnicima "CEFC Čajna enerdži kompani" i "Čajna Balkan investment kompani" o mogućnostima novih investicija u infrastrukturu u Srbiji", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi dostvljenoj medijima.

 

 

Sve to, kao i informacije o sastancima sa svim drugim kompanijama, nalaze se i danas na zvaničnom sajtu Ministarstva.

 

Napominje, međutim, da postoji jedna razlika između njenih i Jeremićevih sastanaka: "Jja sa svim kompanijama razgovaram javno kao zvaničnik vlade u interesu građana i razvoja Srbije, dok Jeremić s njima razgovara isključivo u ličnom interesu", ističe Mihajlović.

 

Mihajlović, koja je i ministar rađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ističe da je neumesno to što Jeremić, pokušavajući da objasni svoje finansijske odnose sa uhapšenim diplomatama u SAD, uvlači kompanije iz zemalja sa kojima Srbija ima najbolje moguće odnose.

 

"Uvlačeći kompaniju kakva je "Čajna enerdži" u svoje finansijsko blato Jeremić pokazuje da ne preza ni od čega samo da bi izbegao odgovore na opravdana pitanja odakle mu novac kojim je, između ostalog, finansirao svoju izbornu kampanju. Takvo ponašanje je nedogovorno, podlo i jadno", poručila je Mihajlović.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet, Dragana Udovičić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...