Najnovije vesti

ŠEŠELJ IDE U ZATVOR: Lider radikala posetiće Legiju i Zvezdana Jovanovića
Foto: Marina Lopičić

kontraverzno

ŠEŠELJ IDE U ZATVOR: Lider radikala posetiće Legiju i Zvezdana Jovanovića

Politika

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je da će u naredna dva dana posećivati zatvor "Zabela" kako bi razgovarao sa dvojicom osudjenika za ubistvo premijera Zorana Djindjića.

Šešelj je rekao da će u četvrtak u 10.45 posetiti Milorada Ulemeka Legiju, a u petak u isto vreme Zvezdana Jovanovića, obojicu nazvavši "srpskim junacima".

"Ja ću im preneti poruku da Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobadjamo Kosovo. Za danas smo završili, mirno se povlačimo i odlazimo", rekao je Šešelj. 

foto: Profimedia

Lider radikala je naveo za Kurir da će izjave povodom ove njegove akcije davati posle obavljenih poseta. 

Ulemek je u zatvoru od 2. maja 2004, kada se sam predao i osuđen je na četiri maksimalne kazne od 40 godina, ali je 40 godina i ukupna kazna jer po srpskom zakonu ne može se biti duže od toga u zatvoru.

foto: Profimedia

Ulemek ima pravo da traži uslovni otpust posle dve trećine kazne, što će biti 2031, kada bude imao 63 godine. Puna kazna mu ističe 2044. u njegovoj 76 godini.

Zvezdan Jovanović (52), zvani Zveki je osuđen na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Jovanović je u vreme zločina bio potpukovnik DB-a i pripadnik JSO, a govorkalo se da je imao nadimak Zmija. Kao neposredni izvršilac atentat,a koji je pucajući iz „hekler hoka“ usmrtio premijera i ranio Milana Veruovića, osuđen je na 40 godina zatvora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...