JOVANOVIĆ: Ohrabruje Đilasov stav po pitanju Kosova
Foto: Fonet

predsednik dss

JOVANOVIĆ: Ohrabruje Đilasov stav po pitanju Kosova

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović sastao se sa liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i izjavio da je neki vid ukrupnjavanja opozicije neophodan.Jovanović je potvrdio da je do susreta došlo, i na pitanje da li bi Savez za Srbiju mogao da postane novi DOS, odgovorio da analogija sa 2000-om godinom nije odgovarajuća.

"Istorijski kontekst je danas u mnogo čemu različit. S druge strane, već sam rekao nakon beogradskih izbora da će neki vid ukrupnjavanja opozicije biti neophodan ali da se u tom ukrupnjavanju politika i ideologija ne smeju staviti u drugi plan", istakao je lider DSS.

On je rekao da ohrabruje Djilasov stav da se ne sme ništa preduzimati ili potpisivati što bi podarilo dodatni legitimitet secesiji Kosova i Metohije.

"A u kontekstu krajnje onespokojavajućih i sve eksplicitnijih poruka vlasti o problemu naše južne pokrajine kao i sve neverovatnijih i nedoličnih javnih obraćanja predsednika Aleksandra Vučića, i ideja o prelaznoj vladi se polako nameće kao tema za ozbiljno razmišljanje", dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, "situacija (u Srbiji) je naprosto loša" u ekonomskom smislu, kao i po pitanju slobode medija.

Jovanović je na kraju zaključio da radi na konsolidaciji novog DSS i najavio skori izbor profesora FPN Siniše Atlagića za člana Predsedništva.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet Zoran Mrđa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track