Najnovije vesti

ŠEŠELJ RAZGOVARAO SA ULEMEKOM: Rekao mi je da ne žali za Đinđićem! Evo o čemu su pričali i šta piše na papiru koji je LEGIJA DAO LIDERU SRS
Foto: EPA/Srđan Suki, Dado Đilas

POSETIO GA U ZABELI

ŠEŠELJ RAZGOVARAO SA ULEMEKOM: Rekao mi je da ne žali za Đinđićem! Evo o čemu su pričali i šta piše na papiru koji je LEGIJA DAO LIDERU SRS

Politika

Lider SRS Vojislav Šešelj posetio u zatvoru Zabela Milorada Ulemeka. Nakon razgovora pokazao papir koji mu je predao Ulemek, osuđen za ubistvo Đinđića.

 

Po izlasku iz Zabele, Šešelj je pokazao papir, na kom je rukom napisano da Ulemek daje Vojislavu Šešelju ovlašćenje da lider radikala sa svojim pravnim timom pokrene postupak revizije sudskog postupka u kom je Ulemek osuđen na najtežu kaznu zatvora za ubistvo premijera Srbije.

 

"Ovlašćujem dr Vojislava Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja iulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen", napisao je Ulemek.

 

Na navodnom ovlašćenju nema pečata, drugih podataka ovlašćenih lica, niti pečata notara.

 

Kako je Šešelj rekao Ulemek je zadovoljan je uslovima koje ima u Zabeli, čita, piše trenira, ali takođe ni ne žali za ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem, za čije ubistvo je dobio maksimalno propisanu kaznu zatvora od 40 godina.

 

Prema rečima lidera radikala, osim revizije postupka za ubistvo Đinđića, trebalo bi uraditi i kompletne revizije slučajeva ubistava Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije.

 

Takođe je rekao i da je kod Ulemeka otišao, kao što je juče i najavio, "da zajedno oslobađaju Kosovo", o čemu će sutra razgovarati i sa Zvezdanom Jovanovićem, takođe osuđenim na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo Đinđića. Ali, kako je rekao, ići će korak po korak, odnosno najpre će se pozabaviti revizijom sudskih postupaka.

 

Prema rečima Šešelja, sa Ulemekom je razgovarao preko sat vremena, a govorio je i tome da je Zabela jedan od retkih zatvora u kom je bio, a u kom su ga toliko rigorozno pregledali da je savetovao i Haški tribunal da se ugleda na srpski zatvor i njegove mere bezbednosti. jer, kako je rekao, da se u Hagu kontrolisalo kao u Zabeli, hrvatski general Praljak ne bi uneo u sudnicu otrov i tako se ubio.

 

Lider radikala je posetu Ulemeku i Jovanoviću najavio juče, na protestu protiv festivala "Mirdita, dobar dan". "Ja ću im preneti poruku da Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobađamo Kosovo. Za danas smo završili, mirno se povlačimo i odlazimo", rekao je Šešelj.

 

Kako je danas izjavio, Ulemek i Jovanović su tražili da ih poseti lider SRS i da on želi da istera obnovu postupka protiv njih dvojice.

 

Rekao je i da SRS poseduje "jake argumente", pogotovo kada je reč o Jovanoviću, jer su ga, kako tvrdi Šešelj, saslušavali pod batinama i pretili njegovoj porodici.

 

Šešelj je rakao i da će dvojici osuđenika "uplatiti neki dinar u pošti” jer ne može ništa da im unese u zatvor.

 

Kurir.rs/B92/Filip Čukanović/Foto: EPA, Foto: Dado Đilas

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

HELIKOPTERI NADLEĆU KOLONU, BLOKIRANA USTANIČKA: Legija na suđenju za ubistvo Ćuruvije

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...