Najnovije vesti

Milovan Jovanović: Izbori u DS su izbori za stečajnog upravnika!  Demokrate više nikad samostalno neće preći cenzus!
Foto: Printskirn

Novinar

Milovan Jovanović: Izbori u DS su izbori za stečajnog upravnika! Demokrate više nikad samostalno neće preći cenzus!

Politika

Novinar Milovan Jovanović u Novom danu izjavio je da su izbori u Demokratskoj stranci zapravo predstavljali izbore za stečajnog upravnika DS.

On je rekao da nije iznenađen izborom Lutovca za predsednika te stranke.

"Ko god da je izabran, to je izbor za stečajnog upravnika", kazao je.

Jovanović veruje da DS više nikad samostalno neće preći cenzus.

"DS, kao i DSS, i sve stranke koje su nastale iz DS su pred gašenjem. Dolazi do nestajanja tradicionalnih stranaka. DSS više ne postoji, Demokratska stranka više nikada samostalno neće preći cenzus, kao i stranke koje su iz nje nastale, više nikad više neće uspeti to samostalno. SRS takođe, kao stranka nastala decedesetih godina, samostalno teško da će ikada više uspeti da pređe cenzus. Od tradicionalnih stranaka jedino je preživela i preživeće SPS", kazao je on.

Prema njegovim rečima , sporazum s Kosovom je u interesu naroda, praviće se pod dirigentskom palicom SAD i očekujem da će predsednik Aleksandar Vučić uspeti da izdejstvuje najbolje moguće rešenje za Srbiju.

"Očekujem nastavak dijaloga Beograda i Prištine, i kopromis i dogovor Beograda i Prištine. Srbija će sigurno dobiti nešto zauzvrat, i očekujem to u narednom periodu, dva ili tri meseca, do kraja oktobra, iz posredovanje SAD, sporazum će zavisiti od SAD - nikakav Brisel, Mogerini, Junker, Mekalister, Berlin... Dogovor Beograda i Prištine će se praviti pod dirigentskom palicom SAD", kazao je on.

foto: Printskirn

Jovanović kaže da očekuje da će predsednik Srbije po pitanju rešavanja pitanja Kosova uspeti da spase "šta se spasti bude moglo" i da će uspeti da izdejstvuje nabolje moguće rešenje za Srbiju.

"Problem je što mi još robujemo Miloševićevim zabludama. A Kosovo smo izgubili za vreme Slobodana Miloševića", dodao je.Vučić nema šta da izgubi, a Briselskim sporazumom je "spasao šta se spasti moglo".

"Ako uspe da napravi kompromis sa kosovskim Albancima, da napravi pomirenje između Srba i Bošnjaka, Srba i Albanaca, Srba i Hrvata, on će pomeriti stvari sa mrtve tačke i osigurati budućnost našoj deci i svima nama", kazao je novinar.

On smatra da je od suštinske važnosti da se podrži inicijativa Vučića za pomirenje sa Albancima, za kompromis sa Kosovom, kao i za pomireneje sa Hrvatima.Prema njegovim rečima, formula i dobar primer su privredna i ekonomska saradnja kao osnova za bolju saradnju i razumevanje sa Albancima.

Jovanović kaže da proširenja EU neće biti.

"Bestidne laži koje smo slušali od evropskih zvaničnika da će do 2025 Srbija i Crna Gora sigurno postati nove članice EU, posle samita u Sofiji su i izjave Makrona vrlo jasno pokazale da od proširenja EU neće biti ništa dok se EU ne reformiše", kaže.

Srbija treba da nastavi reforme, dodaje on, ali nemamo čemu da se nadamo jer dok se EU ne prekomponuje, ne reformiše, od proširenja neće biti ništa.

Jovanović smatra da je plan koji je Vučić izneo o ekonomskoj uniji Zapadnog Balkana odlična ideja i da treba formirati vrstu "jugoregije u okviru EU".

Izvor: N1

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UŽIVO POČELA IZBORNA SKUPŠTINA DS, U TRCI 3 ZA NOVOG LIDERA LEČIĆ, LUTOVAC i ČOMIĆEVA Šutanovac održao govor, dočekali ga aplauzom: Ljudi ja sam demokrata, ostajem u DS (KURIR TV)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...