LSV ODGOVORILA PREMIJERU VOJVODINE: Miroviću, Čanak je veliki autoritet
Foto: Kurir

Kontranapad

LSV ODGOVORILA PREMIJERU VOJVODINE: Miroviću, Čanak je veliki autoritet

Politika -

U Ligi socijaldemokrata Vojvodine ubeđeni su da bi njihov lider Nenad Čanak bio idealno rešenje za novog predsednika Skupštine Srbije ukoliko bi aktuelna prva dama srpskog parlamenta Maja Gojković, posle najavljene rekonstrukcije Vlade, prešla u Nemanjinu 11 na mesto ministra kulture.

Poslanica LSV Olena Papuga je, komentarišući navode predsednika pokrajinske Vlade Igora Mirovića da bi izbor Čanka bio loš potez, ocenila da vojvođanski premijer "nije razmislio pre nego što je tako nešto rekao". - A on bi bio dobar predsednik Skupštine Srbije?! Čanak je još 2001. godine, kada je vodio skupštinu Vojvodine, pokazao da ume da radi takav posao. Čanak ima iskustva i autoritet - kaže Papuga i dodaje da bi bilo dobro da posle dve godine rada ovog skupštinskog saziva dođe do promene na čelu parlamenta: - Trebalo bi da se nešto uradi kako bi bilo prekinuto unižavanje institucije parlamenta i poslanika.

Mirović je, podsetimo, u intervjuu u Kuriru, rekao da da bi izbor Čanka za predsednika Narodne skupštine bio "veoma loš potez koji ne može da se obrazloži javnosti, pre svega zbog njegovih stavova koji su, najblaže rečeno, kontroverzni i ne uživaju podršku građana Srbije, a još manje u AP Vojvodini".

Kurir.rs/B.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track