Najnovije vesti

ĐURIĆ: Odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno
Foto: Nebojša Mandić

reakcija

ĐURIĆ: Odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno

Politika

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić kaže za Tanjug da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini.

 

"Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatne reči na koje niko ne reaguje, a morali bi mnogi. On otvoreno i javno govori da Pricstina nema nikakvu nameru da sprovodi obaveze koje je preuzela i time dokazuje da vlasti u Pricstini misle da im je apsolutno sve dozvoljeno", rekao je Đurić.

 

 

On podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre više meseci, upravo u vreme dok su se Arifi i njegovi šefovi zaklinjali kako će sprovoditi Sporazum o ZSO, upozoravao na to da oni nemaju nameru to da urade.

 

"Bilo je potrebno veoma kratko vreme da se pokaže koliko su namere Prištine bile neiskrene, a tvrdnje lažne. Prištinsko odbijanje dijaloga je opasno i neodgovorno bas kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini", ističe Đurić.

 

Teza da Srbija treba da bude srećna da Priština prihvati njeno priznanje, koja se danima servira javnosti u pokrajini, protivna je samoj ideji dijaloga, ne moze biti dalje od stvarnosti i predstavlja siguran put u ćorsokak, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...