DVERI: Anketni odbor da ispita kredite u švajcarcima, građani u dužničkom ropstvu
Foto: Dragana Udovičić

inicijativa boška obradovića

DVERI: Anketni odbor da ispita kredite u švajcarcima, građani u dužničkom ropstvu

Politika -

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će ta stranka predati predlog za formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije koji bi ispitao kako su "građani došli u dužničko ropstvo".

Obradović je na konferenciji za novinare u parlamentu kazao da bi anketni odbor trebalo da se bavi kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, navodeći da je 39.000 porodica danas zbog toga u problemu.

On je skrenuo pažnju da će se zbog toga održati protesti ispred Ustavnog suda, Vrhovnog kasacionog suda i drugih državnih institucija koji će se, kako kaže, završiti štrajkom glađu porodica koje su zadužene u švajcarskim francima.

"Ne mogu da verujem da guverner (Jorgovanka) Tabaković i drugi nadležni ne žele da reše ovako važan problem", rekao je Obradović.

Odgovarajući na pitanje o udruživanju opozicije, Obradović je kazao da je ta stranka spremna da sarađuje sa svima kada je reč o formiranju fronta za fer i poštene izbore i slboodi medija, a za sve druge razgovore će, dodaje, odlučivati predsedništvo i Glavni odbro stranke, a to još uvek nije bilo na dnevnom redu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja