PREDSEDNIK SLOVAČKOG PARLAMENTA: Srbija bi među prvima trebalo da bude primljena u EU, ne menjamo stav o Kosovu
Foto: Tanjug

podrška

PREDSEDNIK SLOVAČKOG PARLAMENTA: Srbija bi među prvima trebalo da bude primljena u EU, ne menjamo stav o Kosovu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Narodne skupštine Slovačke Republike Andrejom Dankom o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i evrointegracijama.

Predsednik Vučić je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Slovačke veoma dobri i prijateljski, ne samo zbog toga što Slovačka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, već i zbog iskrenog bratstva srpskog i slovačkog naroda, čijih više od 50.000 pripadnika živi u Srbiji.

Predsednik slovačkog parlamenta zahvalio je na brizi koju srpska država pokazuje za prava slovačke nacionalne manjine i očuvanje slovačkog jezika i kulture. On je istakao da sa pažnjom prati kako se predsednik Vučić bori za nezavisnost Srbije i najviše interese srpskog naroda.

Vučić je sa gostom iz Bratislave podelio brigu zbog učestalih napada na Srbe na Kosmetu i rekao da je zbog mira i stabilnosti važno da se nastave razgovori u Briselu u pokušaju da se postigne kompromis s Prištinom.

On je zahvalio Slovačkoj i za podršku na evropskom putu, a Danko je poručio da će Slovačka nastaviti da snažno podržava proširenje Evropske unije, a pre svega evrointegracije Srbije, za koju smatra da bi trebalo da bude među prvima primljena u EU.

On je izrazio spremnost Slovačke da sa Srbijom podeli iskustva iz procesa evrointegracija.

On je ranije danas posetio i Narodnu skupštinu, i sreo se sa predsednicom parlamenta, Majom Gojković.

Tu je podsetio da Slovačka čvrsto stoji uz Srbiju kada je u pitanju nepriznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i da neće menjati taj stav.

foto: Tanjug

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track