BRANKO KOCKICA JEDVA PREŽIVEO IZBOR ZA GRADONAČELNIKA: Pogledajte urnebesne poruke sa ženom!
Foto: Kurir

TATATATIRA U SkupštinI! UHVAĆEN U PREPISCI

BRANKO KOCKICA JEDVA PREŽIVEO IZBOR ZA GRADONAČELNIKA: Pogledajte urnebesne poruke sa ženom!

Politika -

Glumac Branko Milićević najlakše se snalazi s decom kada je omiljeni Branko Kockica. Sa odraslima je sasvim drugačija priča, jer se odbornik Milićević u beogradskom parlamentu zamalo „mumificirao“, kako se poverio svojoj supruzi Slobodanki Caci u prepisci koju je paparaco Kurira uhvatio tokom jučerašnje sednice, na kojoj je Zoran Radojičić izabran za gradonačelnika Beograda.

Na njenu opasku da je na skupštini „bilo strašno“, Kockica je sa svog odborničkog mesta ženi napisao:

- Nije strašno. Mumificirao sam se. Ali kad gricnem nešto, zaspaću.

foto: Zorana Jevtić

Suprugu je zanimalo i da li je Branko izabran na neku funkciju. To je popularnog dečjeg glumca iznerviralo, pa joj je odbrusio:

- Kad ćeš prestati da me zapitkuješ kad će kraj?

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Izbor Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda zaista se pretvorio u petočasovnu proceduru, što su iskusniji odbornici svakako očekivali, ali ne i Milićević, koji debituje u ovoj ulozi i brani boje SNS.

Njegov kandidat za gradonačelnika je pre glasanja predstavio svoj program i izjavio da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna, urbana, razvijena evropska prestonica.

foto: Zorana Jevtić

- Od svog tima očekujem da mnogo rade i da imamo rezultate. Uložićemo mnogo truda kako bismo ostvarili naše ciljeve, a građane ćemo redovno obaveštavati o našim planovima i ciljevima - istakao je Radojičić i zahvalio SNS i predsedniku Aleksandru Vučiću na prepoznavanju njegovih liderskih sposobnosti i ukazanom poverenju.

Odgovorio je i na dve zamerke koje su mu, kako kaže, upućivane kada je predložen za gradonačelnika, a pre svega na onu da nema političko iskustvo i da ne poznaje gradski sistem.

- Tu ste u pravu, u ovom momentu. Ali, verujte, brzo učim. Radiću sa mnogo posvećenosti. Obećavam da ću sve znanje i veštine uložiti u razvoj Beograda. Nadam se da ću dobiti vaše poverenje i radujem se saradnji. Radeći sa mnom, videćete da bolje radim nego što govorim. Od mog tima očekujem da mnogo rade i da imaju rezultate i da svakodnevno ulažu trud i napor - rekao je Radojičić.

Opozicija je potez naprednjaka da direktora Dečje klinike „Tiršova“ postave na mesto gradonačelnika kritikovala tvrdnjom da će on biti samo paravan.

foto: Dragana Udovičić

Za Radojičića je glasalo 67 odbornika, od ukupno njih 110, koji su u paketu glasali za gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća tajnim glasanjem, zaokruživanjem „za“ ili „protiv“ iza paravana. PSG je na sednici najavio da neće glasati, a Željko Ivanji, šef odbornika Aleksandra Šapića, objasnio je da će ta grupa biti uzdržana jer smatraju da gradonačelnik treba da bude biran neposredno.

Novi članovi Gradskog veća su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.

Doček

APLAUZI I ZVIŽDUCI

Brojne pristalice SNS okupile su se jutros na Trgu Nikole Pašića kako bi uoči sednice za izbor gradonačelnika pružile podršku Zoranu Radojičiću, kog su dočekali aplauzom, a predstavnika opozicije Dragana Đilasa zvižducima i povicima „Uaaa“.

Goran Vesić zamenik

VODIĆEMO POLITIKU KONTINUITETA

Dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić od juče je zamenik gradonačelnika. I on je najavio da će politika novog rukovodstva Skupštine Beograda biti nastavak politike u protekle četiri godine u Beogradu.

- Biće to politika kontinuiteta - poručio je Vesić.

foto: Fonet

Čestitke

ZORANA MIHAJLOVIĆ: U SVEMU POĆI OD LJUDI

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS je pre početka sednice u Skupštini grada čestitala Radojičiću na izboru za gradonačelnika.

- Sve čestitke novom gradonačelniku dr Zoranu Radojičiću uz ovaj citat: „Nije retko čuti da se Beograd voli. Mislim da ima mnogo razloga za to. I ovde u traženju razloga te ljubavi prema gradu treba poći od njegovih stanovnika, od ljudi“ (Branko Pešić, 1971) - napisala je ona na Instagramu.

Sastav gradskog parlamenta

MANDATI

  • 64 - Koalicija oko SNS
  • 26 - Lista oko Dragana Đilasa
  • 12 - Aleksandar Šapić
  • 8 - SPS-JS
foto: Kurir

Kurir / B. Bojić - I. Kljajić

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Branko Kockica u Skupštini grada (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track