VUČIĆ: Moj posao je da brinem o Srbiji, do kraja juna očekujem nastavak dijaloga sa Prištinom
Foto: Tanjug/Rade Prelić

briselski sporazum da se poštuje

VUČIĆ: Moj posao je da brinem o Srbiji, do kraja juna očekujem nastavak dijaloga sa Prištinom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen pre kraja meseca.

Vučić je u Palati "Srbija" kazao da je zauzet 27. i 28. juna, i da tada neće biti u Briselu, ali da će biti na raspolaganju za ostale datume.

"Neka oni odluče o datumu, ja sam spreman da razgovaram, ali pre svega tražeći da se poštuje Briselski sporazum i da ga druga strana poštuje", kazao je Vučić i naglasio da želi da se postigne neki dogovor sa Prištinom.

foto: Tanjug/Rade Prelić

On je dodao da je njegov posao da brine o Srbiji i da je sačuva od sukoba.

"Moj posao je da brinem o zemlji, da sačuvam zemlju od svih sukoba i ratova i zato želim da učestvujem u svim razgovorima", kazao je Vučić i dodao da dok je on predsednik "neće biti novih Oluja protiv srpskog življa".

On je rekao da su 2001. i 2002. godine Srbiju uveravali da će se srediti standardi, pa da će se onda baviti pitanjem statusa Kosova.

"Posle 2003. godine i ubistva predsednika Vlade i još žešćih napada na Srbe sa Kosova i Metohije, došla je 2004. i rušenje i paljenje naših crkava i brutalno proterivanje 1.000 naših ljudi sa svojih ognjišta. To je bio način da se sa standarda pređe na status", rekao je predsednik Srbije.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je ocenio da je "svakome jasno da Albanci neće da ispune standarde ni za 50 godina".

"Danas se vidi koordinisana, osmišljena akcija, isplanirani napadi na Srbe sa Kosova i Metohije. To nisu slučajni napadi", izjavio je srpski predsednik i još jednom dodao da zato želi da se s Prištinom postigne neki dogovor.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Rade Prelić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track