GRADONAČELNIK SEVERNE MITROVICE RAKIĆ: Srpska lista nije stranka, već institucija koja štiti interese građana
Foto: Fonet

Svečana sednica povodom godišnjice osnivanja

GRADONAČELNIK SEVERNE MITROVICE RAKIĆ: Srpska lista nije stranka, već institucija koja štiti interese građana

Politika -

Srpska lista nije politička stranka, već institucija srpskog naroda koja štiti interese građana, izjavio je danas predsednik te liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

foto: Marina Lopičić

On je na svečanoj sednici povodom godišnjice osnivanja Srpske liste kazao da je prva godina rada bila uspešna pošto su na lokalnim izborima osvojili vlast u svih deset srpskih opština, a na parlamentarnim više od 95 odsto glasova zbog čega imaju devet poslanika.

"Uspeli smo da sačuvamo naše institucije i u ovih godinu dana pokrenemo projekte koji će unaprediti život naših građana. Pokazali smo da smo spremni da za razliku od nekih iz ranijih perioda stanemo ispred svog naroda, a ne da guramo narod ispred sebe", kazao je Rakić.

GORAN RAKIĆ POSLE SASTANKA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Srpska lista napušta privremenu vladu Kosova

Dodao je da uspeh ne bi bio moguć bez podrške države Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića. Prema njegovim rečima, analiza rada svih deset gradonačelnika pokazala je da se u rukovođenju opština svi suočavaju sa istim problemima - ugroženom bezbednošću gradjana, posebno u opštinama na jugu, uzurpacijom imovine, nezaposlenošću i nedostatkom sredstava za rešavanje infrastrukturnih problema i razvoj ekonomije.

foto: Aleksandar Jovanović

"Pored svih ovih problema evidentno je da smo uspeli da i sa novim gradonačelnicima dobijemo kvalitetne ljude koji uspešno rade svoj posao", ocenio je Rakić i posebno pohvalio rad gradonačelnika opštine Gračanica Srđana Popovića, ističući da je uspeo da uspostavi sa sugrađanima odnos za svaku pohvalu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track