Najnovije vesti

AMERIČKI AMBASADOR KAJL SKAT O PROCESU DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Uključivanje SAD zavisi od drugih partnera
Foto: Beta

EU da nastavi da vodi razgovore

AMERIČKI AMBASADOR KAJL SKAT O PROCESU DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Uključivanje SAD zavisi od drugih partnera

Politika

Ambasador SAD Kajl Skat je izjavio danas da će od "drugih partnera" koji učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine zavisiti da li će se i SAD uključiti u taj proces, kao i da bi EU trebalo da nastavi da vodi taj dijalog.

 

Na pitanje novinara da li će se SAD uključiti u dijalog o KiM i da li je to u planu, Skot je rekao - "to pre svega zavisi od drugih partnera, ali dijalog treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine".

 

"EU vodi ovaj dijalog i mi smo zadovoljni sa tim i mislim da bi tako trebalo i da ostane", naveo je Skat, koji je učestvovao u volonterskoj akciji "Naš Beograd".

 

Na pitanje od kojih partner to zavisi, rekao je da cela međunarodna zajednica ima ulogu u tome.

 

"Mi hoćemo da podržavamo mir i stabilnost u regionu i to bi značilo EU, ali na kraju i cela međunarodna zajednica i UN", naveo je Skat.

 

Na pitanje na koji bi način Amerika mogla da se uključi, on je ponovio da to zavisi od partnera i da neće ići u detalje. Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane "znamo koga" i da li on zna od koga, Skat je kazao - "mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd".

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...