VUČIĆ O PROCESU DIJALOGA OKO KIM: Brojnim pritiscima pokušaće da slome Srbiju iznutra!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Konferencija za medije po obilasku internata Vojne gimnazije

VUČIĆ O PROCESU DIJALOGA OKO KIM: Brojnim pritiscima pokušaće da slome Srbiju iznutra!

Politika -

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učeničke sobe, čitaonicu i druge prostorije Internata Vojne gimnazije, a po obilasku odgovarao je na pitanja okupljenih novinara.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je, govoreći o procesu dijaloga oko KiM, istakao da će "postojati brojni pritisci na našu zemlju od onih koji žele da Srbiju slome, to učine iznutra i kažu posle - pogledajte šta smo sve u stanju da vam uradimo i napravimo".

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Dok je srpska Vlada i predsednik snažan, teško je vršiti tako veliki i značajan uticaj na naše odluke. Zato smo slušati priče kako je Srbija sledeća zemlja u kojoj će biti ubijen neki novinar, a niko ne kaže: "Izvinite što smo lagali". Što se rejtinga političkih stranaka tiče, ja kažem Bog neka ih požive, jer će tako što kraće da traju. Kukali su dok smo ulepšavali Slaviju, fontanu, gradili Hilton, a sad uživaju u gužvama. Dizel nam je skup, zato ćemo da zaustavimo život. Samo neka imaju u vidu da je to protivzakonito. ", naveo je on.

U nastavku je istakao da je imao mnogo teških razgovora sa Amerikancima, Nemcima i drugim silama, kao i da oni neće nimalo biti lakši u budućnosti.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Mene iteresuje šta će biti rezultat, suština, a ne da li će biti priređeno u balskoj sali ili na običnom putu. Hajde da vidimo šta je rešenje, a da srbija može da ga prihvati i da budućnost našem narodu i bezbednost za naše ljude na KiM budu osigurani. Onim što sam do sada dobijao kao ideje nisam bio zadovoljan i imao sam hrabrosti da to odbijem", objasnio je Vučić.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track