ŠEŠELJ ISPRED SPECIJALNOG SUDA: Procesi protiv Zvezdana Jovanovića i Legije su režirani, tražićemo da se obnove (KURIR TV)
Foto: Kurir TV

jovanović danas iznosi završne reči

ŠEŠELJ ISPRED SPECIJALNOG SUDA: Procesi protiv Zvezdana Jovanovića i Legije su režirani, tražićemo da se obnove (KURIR TV)

Politika -

BEOGRAD - Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je danas ispred Specijalnog suda, gde će optuženi za ubistvo premijera Zorana Đinđića, Zvezdan Jovanović danas iznesi završne reči, da je ceo proces režiran.

Proces je navodno pokrenut pokrenut kako bi se predstavio kao pokušaj puča, a puča nije bilo i jedna jedinica policije upotrebljena je u političkim obračunima unutar DOS-a.

On je novinarima ispred suda podelio stenogram sa jedne zatvorene sednice Vlade Srbije kojom je navodno predsedavao ubijeni Đinđić.

"Naš je cilj da se sve činjenice iznesu u javnost i mi ćemo narednih dana, nedelja i meseci raditi na tome. Suđenje Miloradu Ulemeku Legiji i Zvezdanu Jovanoviću je režirano i mi ćemo tražiti obnovu tih procesa na osnovu vrlo jakih argumenta ", dodao je Šešelj.

Šešelj je rekao kako ranije nije imao vremena da se bavi ovim predmetom, ali da sada traži rešenje ubistva Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, Zorana Đinđića, kao i atentat na Ibarskoj magistrali, gde su stradala tri telohranitelja Vuka Draškovića i brat Danice Drašković i pokušaj atentata u Budvi.

Podsetimo, lider radikala je početkom juna u Zabeli posetio Zvezdana Jovanović i data mu je optuženi potpisao ovlašćenje da mu predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj postane opunomoćenik, a podnošenje zahteva za obnovu procesa očekuje se krajem juna.

"On (Jovanović) je potpisao ovlašćenje da mu budem pravni savetnik i da preduzimam sve pravne radnje u cilju ostvarivanja prava na obnovu sudskog procesa", rekao je tada Šešelj.

On je dodao da je slično ovlašćenje dobio juče i od Milorada Ulemeka Legije i da sada, u kontaktu sa njihovim advokatima, "prelazi na posao".

Inače, bivši pripadnik JSO Zvezdan Jovanović osuđen je na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića.

(Kurir.rs/J.I./Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track