PRIZNANJE: Vuk Jeremić postao počasni član Italijanske diplomatske akademije
Foto: Dragana Udovičić

verona

PRIZNANJE: Vuk Jeremić postao počasni član Italijanske diplomatske akademije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić proglašen je počasnim članom Italijanske diplomatske akademije u Veroni, saopštila je danas ta stranka.

Obraćajući će se diplomcima Akademije proteklog vikenda u rimskoj Areni, Jeremić je podsetio na izazove s kojima se susreću UN u nastojanju da pomognu najsiromašnijima i da doprinese miru i stabilnosti u medjunarodnim odnosima.

"Pozitivne promene neće doći same, vi se na tome morate angažovati i to u najkraćem mogućem roku i svim snagama. Kada pri tome naidjete na prepreke, a verujte mi da hoćete, češće nego što možete da zamislite, nemojte odustati", rekao je Jeremić.

"Podsećam vas na reči Vinstona Čerčila: 'Ako hodate kroz pakao - nastavite da hodate'. Najvažnije je da ni na trenutak ne pomislite da je vaš trud uzaludan i da ste nemoćni da budete nosilac poboljšanja", rekao je Jeremić, prenela je Narodna stranka.

Narodna stranka: Puteve blokira Vučić, a ne opozicija

Narodna stranka pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića "i njegov naprednjački režim" da se "ne inate sa narodom", nego da smanje akcize na gorivo, posebno na dizel za poljoprivrednike.

Uz ocenu da puteve širom Srbije blokira Vučić, a ne opozicija, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je kazao da predsednik Srbije i lider SNS može da jednostavno, smanjenjem poreza oblokira saobraćajnice.

foto: Kurir

"Vučić vredja sve gradjane koji protestuju, prikazujući proteste kao režiju njegovih neistomišljenika, pokazuje da nema sluha za njihovo opravdano nezadovoljstvo i još jednom potvrdjuje da mu je sopstveni ego važniji od interesa Srbije", ocenio je Aleksić u saopštenju.

Podsećajući da je benzin ove godine poskupeo za 8,79 dinara, odnosno za 6,1 odsto, a dizel za 11,3 dinara ili 7,5 odsto, funkcioner Narodne stranke je ocenio da odbijanje vlasti da smanji akcize i koriguje cenu goriva, predstavlja "najubedljiviji dokaz da su lažne tvrdnje režima o punoj državnoj kasi i suficitu".

"Ekonomska politika naprednjačke vlasti isključivo se svodi na zavlačenje ruke u džep osiromašenih gradjana. Podsećamo da je dizel u regionu skuplji samo u Albaniji, i da država Srbija na ime akciza i poreza uzima 55,2 dinara od cene litra goriva, odnosno 82,44 dinara od 144,9 dinara po litru benzina", naveo je Aleksić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track