RUŽIĆ O PROTESTIMA VOZAČA: Vlada Srbije je spremna da razgovara na civilizovan način, a ne sa ulice
Foto: Zorana Jevtić

građanska neodgovornost

RUŽIĆ O PROTESTIMA VOZAČA: Vlada Srbije je spremna da razgovara na civilizovan način, a ne sa ulice

Politika -

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je danas da protesti zbog povećanja cene goriva nisu pitanje socijalne dimenzije, već politizacija jedne teme, ali da je Vlada Srbije spremna da razgovara.

"Vlada i nadležni su uvek bili spremni da razgovaraju na civilizovan način. Ovo nije pitanje socijalne dimenzije, već politizacije jedne teme. Vlada je iskazala spremnost da se o toj temi razgovara. Ali ne može se razgovarati sa ulice", rekao je Ružić za Radio-televiziju Srbije.

On je govoreći o protestima rekao da su oni "paradoks, licemerje, nezakonsko delovanje" i da "to nije građanska neposlušnost, nego građanska neodgovornost".

Ružić je kazao da u Srbiji "nije moguć ukrajinski scenario".

Govoreći o uređivanju plata u javnoj upravi, Ružić je rekao da se prvo vode interresorni razgovori u Vladi Srbije, a da posle toga slede dogovori sa sindikatima i da on očekuje da implementacija zakona koji uređuje plate počne 2019. godine.

Ružić je kazao i da se više ne razmišlja "toliko o otpuštanjima".

Govoreći o zakonima koje će danas predstaviti u Skupštini Srbije, ministar je rekao da je ključno da se neposredna demokratija pospeši u lojalnim samoupravama i da gradjani kroz javne rasprave budu uključeni u planiranje investicionog dela budžeta i da se vrati nadležnost mednim zajednicama.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOLAPS NA GAZELI: Saobraćaj bio obustavljen više od pola sata, gužve na Zrenjaninskom putu (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track