VUČIĆ O INCIDENTIMA TOKOM BLOKADE NA ZRENJANINSKOM PUTU: Takvo brutalno i jezivo prebijanje nije zapamćeno u poslednjih 10 godina! Živ se jedem što sam rekao vladi da ih pusti da rade šta hoće! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Pink

Konferencija za medije šefa države

VUČIĆ O INCIDENTIMA TOKOM BLOKADE NA ZRENJANINSKOM PUTU: Takvo brutalno i jezivo prebijanje nije zapamćeno u poslednjih 10 godina! Živ se jedem što sam rekao vladi da ih pusti da rade šta hoće! (VIDEO)

Politika -

NOVA PAZOVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju logističkog centra kompanije Lidl u Novoj Pazovi, a usledilo je obraćanje medijima.

foto: Printscreen/Pink

Na samom početku, Vučić se osvrnuo na proteste zbog cena goriva ironično istakavši da se "strašno uplašio".

"Možete da šetate svaki dan, radite svoj posao, moj posao je da svaki dan radim od 7 ujutru do kasno u noć, ne žalim se, mogu samo da se hvalim. Znate li koliko zemalja u Evropi ima višu cenu benzina nego Srbija, pošto kažu da je kod nas najviša? Albanija, sa značajno nižim platama i penzijama, ima veću cenu i benzina i dizela. Austrija, Hrvatska, Kipar, Nemačka, Engleska, Grčka, Island, Crna Gora, Holandija, Norveška, Portugal, Španija, Švedska, Švajcarska... Ukupno 26 zemalja. Sad ste šokirani, a oni koji su te laži izmišljali naravno da nisu šokirani. Od svih ovih zemalja, Srbija ima ubedljivo najnižu cenu električne energije. Imamo najnižu cenu hleba u celoj Evropi, samo Bugarska ima nižu od nas. Zašto ćute o tome svi? A šta ćemo da radimo? O tome ćemo da razgovaramo tek kada nasilni protesti budu završeni. Sam nosim deo krivice u sebi što sam molio Vladu Srbije da pusti sve, deo krivice za stravično nasilje koje se nije desilo u poslednjih 10 godina na nekim političkim skupovima. Žalosno je što pokušavaju da sakriju to, to je brutalno i jezivo prebijanje običnog građanina jer je samo pitao "Zašto to radite", a sprečavali su Ustavom garantovanu slobodu kretanja. Živ se pojedoh zbog toga, ne mogu lopovi i batinaši da caruju u ovoj zemlji", poručio je on.

Vučić je dodao da će se delovati po pitanju dizela, ali kako je podvukao - bez ulice.

foto: Printscreen/Pink

"Tu imam poštovanje prema poljoprivrednicima, auto-prevoznicima, onima koji od toga žive, a ne prema onima koji parkiraju BMW motor i limuzinu, Đilasovu i Jeremićevu, pa im je mnogo da plaćaju gorivo. Ma koga ti... Ajde da ne izgovorim ono što sam mislio da izgovorim. Zato će malinari dobiti sve što država može da učini, jer nisu bahati političari. A kad mi kažu "Vučiću, gotov si", ja kažem "Nema problema, ali na izborima, a na ulici da pritiskate organe države, taj film nećete gledati", zaključio je on.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track