VUČIĆ O PRIDRUŽENJU VELIKIH SILA DIJALOGU OKO KOSOVA: Ako učestvuje Vašington, interes Srbije je da se uključi i Moskva!
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije razgovarao sa Putinom i Čepurinom

VUČIĆ O PRIDRUŽENJU VELIKIH SILA DIJALOGU OKO KOSOVA: Ako učestvuje Vašington, interes Srbije je da se uključi i Moskva!

Politika -

NOVA PAZOVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će Srbija pregovore oko pitanja Kosova i Metohije nastaviti "pod okriljem EU u istom formatu", ali i prokomentarisao navode da će u dijalog biti uključene velike sile.

foto: Printscreen/Pink

"Ako neko misli da nešto može da se završi, a da ne učestvuju Vašington i Moskva, to nije realno. Ali ako učestvuje Vašington, naš je interes da učestvuje i Moskva, neko ko nije priznao nezavisnost Kosova. Spremni smo uvek da razgovaramo, ali za velika rešenja koja treba da obezbede našu budućnost, potrebna je EU kao naš partner, i velike sile poput Amerike, Rusije, Kine i mnogih drugih. Pričao sam ja o tome i sa Putinom i ambasadorom Čepurinom pre nekoliko dana, kao i sa ambasadorom Amerike", objasnio je on.

Vučić je u nastavku dodao da nema informacije da je neki evropski zvaničnik zatražio navodni "uvid u rešenje sporazuma Beograda i Prištine".

foto: Printscreen/Pink

"Kao papir EU, to nisam video. Video sam neke druge predloge koje sam odbio. Kada nekad nešto dobijete od Prištine, znate da iza toga ne stoji samo ona. Kad dobijem nešto ozbiljno, obavestiću vas", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track