VUČIĆ: Nema osmeha i radosti jer nije kraj lažima
Foto: Printscren Pink

VANREDNA KONFERENCIJA

VUČIĆ: Nema osmeha i radosti jer nije kraj lažima

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije kraj svim lažima i izmišljotinama koje se pojavljuju i plasiraju i pritiscima na našu zemlju i spolja i iznutra.

Vučić je na konferenciji za novinare, na kojoj je saopštio da je nestali novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav, naveo da zbog toga što je taj deo potrage završen nema nikakve radosti, niti osmeha, te upozorio javnost da ovo nije kraj, jer će se, ističe, nastaviti sa pritscima na našu zemlju i spolja i iznutra.

"Zato kod nas ne vidite osmeh i ne vidite radost, zato što znamo da ovo nije kraj, zato što znamo da će sutra sve njihove laži da pojede mrak i da će nastaviti sa nekim novim lažima, ponekad podstaknuti spolja, ponekad ne, nije važno. Nama ostaje, zarad bolje budućnosti naše dece, da se pozabavimo najvažnijim problemom, a to je pitanje KiM, i da čuvamo interese Srbije i našeg naroda", kaže Vučić.

Juče mu je, kaže, dok je bio kod porodice Krstić u Kruševcu sve vreme bila knedla u grlu.

"Jesmo li mi stvarno ubice? Jesmo li sada mi ubili tog novinara? Za to vreme čitam i slušam kako će da nas pitaju gde je nestao i ubili ste ga, podnosite ostavku, jer njih nije interesovao ni Cvetković, kao što ih nikada nije interesovao Oliver Ivanović, nikada ih niko nije interesovao, ničija porodica, ničija sudbina, ničije ni srce, ni duša samo njihov politički rezultat i mogu li da imaju više para u svom džepu. To je jedino što ih je zanimalo", rekao je Vučić.

foto: Zorana Jevtić

I u svim tim uslovima, dodaje, kada se pokazalo da je laž, "mi sad možemo da kažemo da sumnjamo da je više lica planiralo ovu igru", a da li je ili ne, to će istraga utvrditi.

"Istraga se neće zavrsiti za 24 sata, niti za sedam dana, duže će da traje, jer smo tokom ove istrage otkrili i mnoge druge stvari i neka druga uvezana lica i kako i na koji način se sistematski šire lažne vesti", kaže Vučić.

Dodaje da nije novost to što je ustanovljeno da su neki lažovi i da neki ljudi u ovoj zemlji mrze ovu zemlju, da jedino što ih zanima je to što im ponestaje para u dubokim džepovima, pa bi da ih napune što je moguće pre, a uživali bi u tome da se desi najgori scenario kako bi oni imali neku političku korist.

"A mi smo verovali u našu policiju i BIA i oni su svoj posao obavili. Mislite da se igrate sa nasim službama bezbednosti, nemojte to da radite, ne preporučujemo vam", poručio je Vučić.

foto: Zorana Jevtić

Podsetio je da je u vreme višemesečnog protesta protiv njega, policija sklanjana sa ulica.

"Protestovali su četiri i po meseca protiv mene, svaki dan nikad nigde nisu videli nijendog policjaca, pustili smo ih da rade šta hoće. Da li je to bilo tako u njihovo vreme, u vreme Djilasa, Jeremića, Jankovića? Janković je bio ombudsman kada je ubijen Ranko Panić, 20 dana niko nije hteo da objavi da je ubijen", rekao je Vučić.

Strašno je, kaže, bilo ne samo ćutanje, već i odobravanje nedavno stravičnog prebijanja Božidara Milića u Borči.

"Za to sam delimično kriv, u moralnom smislu, jer sam molio pripadnike Vlade Srbije da puste, jer znam da nasi politički protivnici nemaju šta drugo da ponude sem mržnje. Oni koji su potpisivali najveći rast akciza, oni koji su prodali NIS, oni koji su nas do bankrotstva doveli, oni su tražili da se izlazi na ulice. Samo jedan je to tražio iz Ohrida, drugi iz Istanbula, treći malo iz Njujorka, Verone, pa sad iz Atine", kaže Vučić povodom blokade saobraćajnica zbog cene goriva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track