Najnovije vesti

ĐURIĆ: Janković bi da oslabi borbu za KiM i unosi nespokoj
Foto: Beta, Dragan Gojić

reakcija

ĐURIĆ: Janković bi da oslabi borbu za KiM i unosi nespokoj

Politika

Saša Janković i njegova politička organizacija deo su šireg pokreta čiji je cilj da u presudnim trenucima borbe naše države za zaštitu nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, u najvećoj mogućoj meri oslabi javnu podršku toj borbi i među građane Srbije unese nespokojstvo, ocenio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić.

Saša Janković je beskrupulozni politički egzibicionista koji zloupotrebljava porodičnu i nacionalnu tragediju za partijsku promociju, saopstio je Đurić.

"Ne može se drugačije objasniti naglo probuđeno interesovanje Saše Jankovića za Kosovo i Metohiju, jer on se, podsećam, u vreme dok je bio na funkciji ombudsmana oglasio nenadležnim za našu južnu pokrajinu i dosledno je zatvarao oči pred problemima Srba koji tamo žive kao najobespravljenija i najugroženija zajednica u Evropi", naveo je Đurić.

Da zaista želi da doprinese rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, naglasio je Đurić, Janković bi mitingovao u centru Prištine. "Međutim, on više voli da se politikom bavi preko tvitera, iz skupih hotelskih soba, iz Ohrida ili sa paluba rečnih glisera, a Priština očito nije na listi njegovih ekskluzivnih destinacija".

"Za razliku od Saše Jankovića i režima čiji je satelit bio, sadašnja vlast Srbije i predsednik Aleksandar Vučić i te kako brinu o srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i čine sve da pravda bude dostupna svim našim sugrađanima, uključujući i porodicu Olivera Ivanovića", saopštio je funkcioner SNS.

A na videlo će kad-tad izaći i za čiji interes i račun Saša Janković i njegovi saveznici danas nastoje da oslabe kapacitete Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju i ko finansira skupe navike i raskalašni životni stil propalih političara koji sebe nazivaju opozicijom, zaključio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Dragan Gojić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...