AUTORSKI TEKST ZORANE MIHAJLOVIĆ ZA KURIR: Nema odmora dok traje obnova
Foto: Zorana Jevtić

Potpredsednica Vlade

AUTORSKI TEKST ZORANE MIHAJLOVIĆ ZA KURIR: Nema odmora dok traje obnova

Politika -

Ako znamo da danas nema razvoja zemlje bez razvijene infrastrukture, da investitori i nova radna mesta neće doći u Srbiju ukoliko nemamo uređene i brze saobraćajnice i pruge, onda bi ova komunistička parola danas mogla da se čita „naš adut, nova pruga i auto-put“

Nemam nameru da ljudima budim nostalgične misli, niti ću se ljutiti na one koji misle da ova parola možda i nije primerena za današnje vreme jer su stvari mnogo drugačije

Da, u pravu ste. U naslovu je ona stara parola iz vremena komunizma s kojom su naši sugrađani na radnim akcijama gradili porušenu zemlju posle rata.

foto: Beta/Miloš Miškov

Nemam nameru da ljudima budim nostalgične misli, niti ću se ljutiti na one koji misle da ova parola možda i nije primerena za današnje vreme jer su stvari mnogo drugačije.

Ako znamo da danas nema razvoja zemlje bez razvijene infrastrukture, da investitori i nova radna mesta neće doći u Srbiju ukoliko nemamo uređene i brze saobraćajnice i pruge, onda bi ova komunistička parola danas mogla da se čita „naš adut, nova pruga i auto-put“.

Zato Vlada Srbije pokreće novi investicioni ciklus u infrastrukturi tokom kog ćemo uložiti više od pet milijardi evra! Toliko novca ćemo potrošiti na izgradnju novih puteva i pruga, na svim tim projektima radiće naše firme, naši radnici. Povezaćemo Beograd, Šumadiju i Rašku oblast auto-putem, jer nastavljamo da gradimo deonicu Koridora 11 od Preljine preko Požege do Boljara.

Zajedno sa partnerima iz EU gradićemo novi „auto-put mira“ od Niša do Merdara koji će posle ići do Prištine, i dalje ka luci Drač. Gradićemo dva kraka auto-puta od Beograda do Sarajeva, jedan preko Užica i drugi preko Sremske Rače, fruškogorski koridor, imaćemo auto-put pored Morave od Preljine do Pojata, i gradićemo put od Rume preko Šapca do Loznice.

foto: Beta

To je Srbija koja je lider, koja je najbolji domaćin investitorima, Srbija u kojoj niko i ništa nije daleko. To je Srbija povezana s regionom, Evropom i svetom. Srbija, u kojoj gradimo dobre vesti!

Kurir / E.K.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track