Najnovije vesti

SKANDALOZNO! SULJA BI S TAČIJEM DA OTME SANDŽAK: Nova pretnja Srbiji!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Profimedia

ŠOK! Sinhronizovana akcija predsednika BNV i šefa Kosova

SKANDALOZNO! SULJA BI S TAČIJEM DA OTME SANDŽAK: Nova pretnja Srbiji!

Politika

Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća i nekadašnji ministar, preti ratom i cepanjem Srbije.

 

foto: Marina Lopičić

Lider SDA je, naime, s prijema povodom obeležavanja Ramazanskog bajrama poručio da se Sandžak neće smiriti dok se ne reši njegov status - dok ne dobije autonomiju, te da je rešavanje pitanja ove teritorije ključ mira na Balkanu. Izjava je sama po sebi opasna, ocenjuju sagovornici Kurira, posebno kada se uzme u obzir Ugljaninova prošlost, ali i poruka Redžepa Hotija. Zamenik predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova, na čijem je čelu ozloglašeni Hašim Tači, predsednik takozvanog Kosova, oglasio se odmah nakon Ugljanina i rekao: „Sandžak i jug Srbije treba da se pripoje Kosovu“!

 

foto: Marina Lopičić

Iz Kancelarije za KiM poručuju da Hoti ponovo aktuelizuje fašističke snove o stvaranju tzv. velike Albanije, ali i tzv. zelene transverzale na Balkanu. Kako su naveli, ratoborna Hotijeva retorika počiva na lažnoj predstavi o sopstvenoj snazi.


Ugljanin je pre dva dana pozvao Sandžaklije na jedinstvo.


- Samo jedinstveni možemo rešiti status Sandžaka jer Sandžak pripada nama i rešavanje pitanja Sandžaka je ključ mira na Balkanu - poručio je on.


Puške od Izetbegovića


Prema rečima Marka Nicovića, nekadašnjeg šefa beogradske policije, Ugljaninova izjava je opasna.

 

Nicović: Ugljanin je devedesetih uz pomoć Izetbegovića naoružavao jedinice u Sandžaku s ciljem da se otcepe
Nicović: Ugljanin je devedesetih uz pomoć Izetbegovića naoružavao jedinice u Sandžaku s ciljem da se otcepefoto: Marina Lopičić

- Kad se pogleda istorija, ovo je opasna izjava. Taj Ugljanin je devedesetih šurovao sa Alijom Izetbegovićem i to tako što je iz Bosne naoružavao jedinice u Sandžaku, koji je pokušavao da se otcepi. Znači, njemu je ovo sad već praksa. Tada je Jovica Stanišić rukovodio operacijom razoružavanja jedinica iz Sandžaka. Ugljanin se posle sakrio u Tursku, DB ga je jurio godinu i po dana, pa se vratio u Srbiju i obećao da više neće da talasa. I bilo je tako do dolaska DOS - kaže Nicović i dodaje da su kasnije čelnici ove opozicione koalicije, ali i Boris Tadić kupovali mir u Sandžaku tako što su Ugljaninu davali funkcije.


- Vučić je to prekinuo i Ugljanin ucenjuje. On nije bezazlen igrač, povezan je sa Saudijcima, Irancima i Turcima, oni ga finansiraju - navodi Nicović.


Da je Ugljaninova izjava problematična, smatra i politički analitičar Dragomir Anđelković.


- Tom izjavom se ruši ustavni poredak, ali dok god ne stvara paravojsku, nema elemenata krivičnog dela - navodi Anđelković i dodaje da je Ugljanin propali političar koji na ovaj način pokušava da digne rejting.


Licemerna politika

 

foto: Zorana Jevtić

Muamer Zukorlić, poslanik SPP, smatra da je ovde reč o dogovorenoj politici s Rasimom Ljajićem, liderom SDPS, u kojoj jedan pokriva mekanije, a drugi tvrdo patriotsko biračko telo.


- To je deo dogovora iz nedavno potpisanog strateškog partnerstva. Ugljanin je preko ministra Ljajića ubacio u Vladu i dva svoja visoka partijska funkcionera, jednog na poziciju državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, a drugog za Ljajićevog savetnika. Reč je o licemernoj politici obojice s ciljem sticanja ličnih političkih i materijalnih interesa - poručio je Zukorlić.

 

foto: Fonet Marija Đoković

Ivica Dačić

SRBIJA NEĆE DOZVOLITI PRETNJE MIRU


Ivica Dačić, šef diplomatije, kaže da lider SDA namerno daje takve izjave kako bi sebi povećao rejting.


- Njegov problem je što narod ne želi sukobe i provokacije. Zato i dobija sve manje glasova na izborima. S druge strane, Srbija neće dozvoliti bilo kakve pretnje miru - kazao je Dačić.

 

 

foto: Kurir


Ekipa Kurira

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

DOK VI SPAVATE JA SE PRETURAM NOĆU! Zbog koga Sulejman Ugljanin nema sna?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...