Najnovije vesti

DAČIĆ SE NAŠALIO POSLE POBEDE NAD KOSTARIKOM: Prvi su priznali nezavisnost Kosova, ovo je mala slatka osveta
Foto: Zorana Jevtić

ne treba mešati politiku i sport

DAČIĆ SE NAŠALIO POSLE POBEDE NAD KOSTARIKOM: Prvi su priznali nezavisnost Kosova, ovo je mala slatka osveta

Politika

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poželeo je reprezentaciji Srbije da pobedi Švajrcarsku, dodajući da, zbog raznih komentara, ne znamo da li ćemo igrati protiv švajcarskih reprezentativaca ili fudbalera Albanije ili Prištine, a da je pobeda protiv Kostarike bila mala osveta za priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

"Kostarika je bila prva zemlja koja je ničim izazvana priznala Kosovo. Kakve veze ima Kostarika sa Kosovom. NI ne znaju gde se nalazi Kosovo. Neko im je rekao da to urade. Pobeda nad reprezentacijom Kostarike bila je jedna mala, slatka osveta", objasnio je Dačić.

Kada je reč o utakmici protiv Švajcarske u petak, Dačić je rekao da ne bi trebalo mešati politiku i sport, ali da to očigledno nije moguće.

"Sada je glavna stvar da li igramo protiv reprezentacije Ssvajcarske ili Albanije ili Prištine. Postoje razni komentari koji se tiču odnosa Srba i Albanaca pred utakmicu. Nadam se i želim da postignemo što bolji rezultat", rekao je on.

Na čestitku šef liberijske diplomatije Gbezongara Miltona Findleja na pobedi reprezentacije Srbije protiv Kostarike, kao i želju za puno uspeha u daljem takmičenju an Svetskom prvenstvu, Dačić je kazao da bi voleod a Srbija ima tako dobrog fudbalera kakav je bio liberijski predsednik Zzorž Vea.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...